Vés al contingut
1

Salvem la Vall de la Riera: «Un nou enllaç a la C32 cap a Barcelona significaria 9000 vehicles diaris per la Riera de Pineda»

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a membres de la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda

 

La Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda no vol la construcció de nous accessos de l'autopista cap a Barcelona des de la Riera de Pineda. Han explicat que un estudi del Consell Comarcal diu que "hi ha una demanda potencial de 9000 vehicles diaris per fer aquests accessos a l'autopista". Asseguren que és un espai que cal preservar i la única entrada al parc que hi ha. A més consideren que «no cal una nova entrada a l'autopista perquè ja hi ha enllaços com el de Pineda-Calella, a només un quilòmetre». Han dit que «fer un nou enllaç sacrificarà l'entrada al parc i la Riera de Pineda». 

David Pavon ha dit que «amb l'alliberament del peatge, el pas de vehicles per la N-II ja s'ha reduït més d'un 30% i per tant, estan d'acord amb la pacificació de la carretera, però no creant un nou enllaç que malmetrà el medi natural a Pineda».

 

1

 

1

 

Lluna Martí ha dit que «el temps retallat serà gairebé nul, tenint en compte que els vehicles hauran de pujar fins el nou enllaç». S'han preguntat si «val la pena destruir un espai natural i agrari per guanyar dos minuts». Han dit que «el problema no el té Pineda, sinó els pobles de més amunt com Santa Susanna o Malgrat».

 

David Pavon ha dit que «volen pacificar la NII però amb el nou enllaç, Pineda hi té molt a perdre». Ha dit que «es crearà un nou problema i no tot s'hi val». Ha explicat que «en tot el Maresme no hi ha cap entrada al Montnegre com la de Pineda i això és un valor que cal preservar». Ha dit que «és una sort i el nou enllaç faria perdre aquesta joia natural». Han explicat que «fer el nou enllaç fragmentaria la vall i tallaria el pas natural d'una banda a l'altre».

 

La Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda han fet al.legacions al projecte. El projecte que lidera la Generalitat es vol finançar amb els fons europeus 'Next Generation'. Han dit que «no hi ha res definit però el projecte marca clarament que l'accés es faria per la Riera de Pineda i això és justament el que no volen, perquè condicionarà per sempre el futur de Pineda». Han dit que «volen parlar amb l'Ajuntament i també amb el Consell Comarcal i debatre sobre les consideracions que hi hagi». També han explicat que «s'han adreçat al regidor i tècnics de l'Ajuntament per debatre aquest tema però encara no els han respost». Han afegit que «no tenen cap posicionament de cap altre partit a Pineda». Han dit que «tenen contactes amb el Consell Comarcal i tècnics de la Generalitat sobre aquest tema». Han dit que «un nou pas a l'autopista també pot servir per urbanitzar noves zones a la Riera de Pineda» i ha dit que «no volen eslògans, sinó polítiques de protecció d'una vall, i per això volen que l'Ajuntament de Pineda doni passes reals per protegir aquest sector».

 

1

 

Han afegit que «un nou accés significaria tanques laterals, vehicles a gran velocitat, sorolls, impacte al paisatge, i un futur urbanitzat a banda i banda com ja s'ha vist en altres sectors». Ha dit que «l'espai quedarà degradat per sempre i això es contradiu amb el missatge de sostenibilitat que fa l'administració i els propis fons Next Generation». Han afegit que «volen que la gent agafi criteri sobre el projecte i demanen als partits polítics un debat ampli per parlar-ne i buscar quina és la millor solució per pacificar la NII». Han demanat que «el projecte sigui ben conegut perquè la ciutadania prengui opinió».

 

1


 

1