Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda ha encarregat un projecte per refer l'ermita de Sant Rafael

 

Fotos d'arxiu de Sant Rafael.

 

Al darrer ple municipal, el grup de Pineda en Comú va demanar informació sobre els estudis per rehabilitar l'ermita de Sant Rafel de Can Martorell. El regidor Santiago Macip ha explicat que «un tècnic consultat en primer lloc, no defensava la seva reconstrucció, però un segon estudi diu que es pot refer». Ha dit que «ara l'objectiu seria fer un nou sostre més lleuger i la resta de millores que necessita el temple, i s'ha encarregat el projecte a un arquitecte perquè es pugui dur a terme els treballs».

El regidor Santiago Macip ha dit que «un arquitecte ja té l'encàrrec de recuperar l'ermita amb un sostre més lleuger»

 

Recordem que Sant Rafael és una ermita de titularitat municipal que es troba a Can Martorell. Des de fa molts anys ermita municipal està en un gran estat de degradació amb les parets guixades, l'arcada d'entrada en un estat lamentable, i en una situació d'abandonament total. Es troba a Can Martorell, a la falda del Turó de Montpalau i es va construir el 1908 amb volta catalana que s'ha desplomat. En realitat és una ermita de planta i estètica molt bonica en el seu origen, feta amb pedra del Montpalau. Actualment és perillós accedir a l'espai i està prohibit acostar-s'hi. Des de fa molts anys, grups de joves fan 'botellots' en aquest entorn que és ple de brutícia i deixalles.

 

1
Estat actual de Sant Rafel.

 

 

1

 


 

La plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda demana a l'Ajuntament de Pineda «trobar les formules per a reconstruir l'ermita i dignificar l'espai de la Vall de la Riera». Demanen un calendari d'actuacions i una segona part per fer el projecte i «saber d'on poden sortir els diners i poder-ho difondre a la ciutadania». També demanen un millor manteniment dels terrenys municipals de Can Martorell que es troben en un estat de degradació evident. Han demanat «trobar solucions i treballar colze a colze amb l'Ajuntament per a protegir el patrimoni».