Vés al contingut
1

L'Escola Aloc i l'Escola Sant Jordi aposten pel programa Math Tutoring per potenciar les matemàtiques

 

Foto d'arxiu

 

Són dos dels 52 centres educatius de Catalunya que apliquen aquest programa des del mes de gener. És un programa d'enriquiment matemàtic en petit grup que té per objectiu reforçar l'aprenentatge de les matemàtiques i trencar la percepció negativa que tenen els alumnes.

S'aposta per fer un suport educatiu per aconseguir que els infants que van a secundària assoleixin les competències bàsiques per a l'èxit educatiu. S’adreça a l’alumnat de 6è de primària i complementa i reforça la tasca de l’escola. Es du a terme en sessions setmanals d’una hora i mitja en horari extraescolar amb grups de 3 o 4 infants acompanyats per un tutor.

 

1


 

1 de cada 3 alumnes acaba la primària amb nivell baix de matemàtiques

Segons la Fundació Bofill, 1 de cada 3 alumnes acaba la primària amb un nivell baix o mitjà-baix en matemàtiques. Aquesta baixada no és puntual, sinó que el nombre d’alumnes que no assoleix el nivell mínim en matemàtiques no ha parat de créixer des de l’any 2019. Mentre que el 2018 un 10,9% de l’alumnat obtenia un nivell baix a les proves, aquesta xifra va augmentar al 13% el 2019, gairebé dos punts més el 2021 (14,8%) fins a situar-nos al 16,5% de l’avaluació 2022.