Vés al contingut
1

Preservem el Maresme demana que no es construeixi un nou vial d'accés a la C32 a Pineda

 

Foto. Actual accés a l'autopista direcció Girona, a la Riera de Pineda

 

Avui s'ha presentat a Mataró el manifest 'Activem el territori per viure al Maresme en un planeta al límit'. És el manifest de la xarxa d'entitats que s'apleguen dins de Preservem el Maresme, on també hi ha la plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda. El manifest demana «una C-32 amb més limitacions de velocitat, prioritzant carrils per al transport públic i vetllant perquè els nous accessos tinguin cura del territori i s’acompanyin d’un blindatge urbanístic per evitar noves superfícies comercials». També diu que «en els casos d’Arenys (Rials), Canet i Pineda ens oposem als accessos perquè són innecessaris i tindrien un greu impacte ambiental».

 

1
Foto. Preservem la Vall de la Riera de Pineda.


 

El manifest esmenta una llarga llista de temes relacionats amb la mobilitat, l'urbanisme i l'habitatge, però també aspectes com ara la recollida de residus, la gestió de l'aigua o la preservació del litoral com a prioritats a la comarca. També demana una millor protecció de l'espai natural, la pagesia o com afrontar la crisi climàtica i energètica.

El manifest diu que «calen noves polítiques i accions locals i globals, activar els moviments socials, les administracions i la ciutadania».


 

Preservem el Maresme aplega diversos grups locals de defensa del territori, grups d'arquitectes, tècnics en mobilitat i naturalistes, entre altres. Aquest grup també ha estat treballant el projecte per fer un carril bici a la NII al seu pas per la comarca.

Dijous faran públic el manifest i les iniciatives que han treballat els últims mesos amb totes les plataformes que formen part de la nova coordinadora. L'acte es fa dijous al matí al Consell Comarcal del Maresme.