Vés al contingut
1

La Junta Electoral decideix que ERC no podrà utilitzar el nom “Junts per Pineda”

La formació Junts, que lidera a Pineda Noemí Llorens, sí ho podrà mantenir

 

Segons l’acord de la Junta Electoral de Zona d’Arenys de Mar, ERC no podrà utilitzar el nom de Junts per Pineda amb el que s’havia inscrit a les Eleccions Municipals. La Junta Electoral ha estimat la reclamació presentada i comunica a la coalició Esquerra Republicana de Catalunya - Junts per Pineda - Acord Municipal que ha de modificar la denominació amb què s’ha inscrit a les Eleccions Municipals del 28 M. La Junta Electoral ha decidit que ERC hagi d'excloure l’ús del nom Junts per Pineda.


 

A més de l’argumentació jurídica en la resolució, la Junta considera que la denominació pot confondre l’electorat, ja que es podria interpretar que en aquesta coalició d’ERC integra un altre partit amb les mateixes sigles, Junts per Pineda.


 

D'on ve el conflicte pels noms?

D'una banda, ERC, ja es van presentar a les eleccions municipals des del 2011 amb el nom «ERC-JuntsxPineda». En el cas d'ERC, el nom de JuntsxPineda prové d'una agrupació d'electors amb aquest nom. Per la seva part, Junts es presenten a aquestes eleccions municipals com a JuntsxCat-Junts per Pineda. Aquesta coalició va registrar el nom de Junts per Pineda l'any 2018, però no van utilitzar-lo a les municipals del 2019. Han defensat que el seu partit polític va ser legalment registrat a la Seu del Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya. Finalment, la Junta Electoral ha decidit que sigui ERC, amb Mònica Palacín al capdavant, qui elimini de la seva coalició el nom de «Junts per Pineda» i que aquest nom el mantingui Junts, que lidera Noemí Llorens.