Vés al contingut
1

Ràdio Pineda, a punt per la cobertura de les Eleccions Municipals

Foto: Debat electoral del 2019 a l'Auditori de Pineda

 

D'aquí a una setmana, divendres que ve, serà el primer dia de campanya electoral per les Eleccions Municipals del 28M. A Pineda es presenten nou partits. Durant la campanya, Ràdio Pineda farà les entrevistes a tots els candidats i candidates, i també dos debats oberts al públic: el debat de números 2, el dijous 18 de maig, a la sala de plens de l'Ajuntament; i el debat de caps de llista, el dijous 25 de maig, a l'Auditori. La programació ha estat recollida al Pla de Cobertura i presentada als partits i a la Junta Electoral.

 

Pel que fa a les entrevistes, començaran amb els partits sense representació en aquest mandat a l'Ajuntament, i a continuació, els partits que tenen actualment representació.

Les entrevistes començaran a les 8:30 del matí, a partir de dilluns 15 de maig:

 

Dilluns, 15 de maig, Joan March (Valents)

Dimarts, 16 de maig, David Rojas (VOX )

Dimecres, 17 de maig, Diego Sánchez (PP)

Dijous, 18 de maig, Yolanda Alfonsín (Ciutadans)

Divendres, 19 de maig, David Torner (Pineda Endavant-Ara Pacte Local)

Dilluns 22 de maig, Noemí Llorens (Junts-Junts per Pineda)

Dimarts 23 de maig, Marcos Ortega (Pineda En Comú Podem)

Dimecres 24 de maig, Mònica Palacín (ERC)

Dijous 25 de maig, Xavier Amor (PSC-CP)

 

Representants de tots els partits polítics que es presenten a les Eleccions Municipals s'han reunit a Ràdio Pineda per a conèixer la cobertura mediàtica del 28M d'acord a la Llei Electoral.

1
Reunió celebrada aquest dijous als estudis de Ràdio Pineda amb representants de tots els partits que es presenten a Pineda

 

També, segons preveu la legislació, s'han establert blocs electorals als informatius, amb els temps que s'atorga a cada partit, seguint els criteris de proporcionalitat que recull la legislació. Durant la reunió que s'ha dut a terme als estudis de Ràdio Pineda, també se'ls ha informat dels espais gratuïts de propaganda electoral de què disposa cada partit d'acord a la llei, i aspectes regulats en uns comicis locals.

El pla de Cobertura de Ràdio Pineda també inclou la cobertura de la jornada electoral, amb informatius cada hora, el programa especial Nit d'Eleccions, i el tractament de la informació un cop hagin passat els comicis.

La campanya electoral de les Eleccions Municipals començarà a les 0 hores de divendres 12 de maig i acabarà el divendres 26 de maig. La jornada de reflexió és el 27 de maig i les eleccions el 28 de maig.


 

Els Blocs Electorals dels Serveis Informatius

Seguiran la pauta proporcional de minuts i segons que recull la Llei Electoral vigent. Això suposa comptar el temps que es dedica a cada formació política, en que es dona més temps als partits que tenen més representació, i es redueix el temps segons tenen menys representació o cap representació aquest mandat.


 

Els debats electorals

Dijous 8 de maig, Ràdio Pineda organitza el Debat Números 2 a les 8 del vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Pineda. 

Ràdio Pineda també organitza el debat de les Eleccions Municipals a Pineda, el dijous 25 de maig a les 8 del vespre a l'Auditori de Pineda, amb la participació dels caps i les caps de llista.

La durada dels debats serà de dues hores i també s'emetrà per ràdio 94.6 FM i internet radiopineda.cat i pel canal YouTube de Ràdio Pineda.

 

1

 

El cas de Junts i PdeCAT a Pineda

Cal tenir en compte que la Junta Electoral Provincial de Barcelona, en sessió de 30 d’abril, ha decidit, en relació a la coalició “Junts per Catalunya”, repartir al 50% els els drets electorals obtinguts per la coalició, és a dir el 50% per Junts i el 50% per PDCAT. La Junta Electoral considera que cal tenir en compte que l'any 2019 el PdeCAT va concorrer a les eleccions Municipals integrat dins JuntsxCat. A Pineda es presenta la formació Pineda Endavant - Ara Pacte Local, amb els drets del PdeCAT, i per tant, han de repartir al 50% els seus drets electorals amb ells Junts per Pineda. Totes dues formacions han estat d'acord amb la planificació presentada per Ràdio Pineda, d'acord amb la resolució de la JEC.