Vés al contingut
1

Ràdio Pineda: cobertura de les Eleccions Municipals

 

 

Aquesta mitjanit ha començat la campanya electoral per les Eleccions Municipals del 28M.

A Pineda es presenten nou partits. Durant la campanya, Ràdio Pineda farà les entrevistes a tots els candidats i candidates, i també dos debats oberts al públic: el debat de números 2, el dijous 18 de maig, a la sala de plens de l'Ajuntament; i el debat de caps de llista, el dijous 25 de maig, a l'Auditori. La programació ha estat recollida al Pla de Cobertura i presentada als partits i a la Junta Electoral.

Pel que fa a les entrevistes, començaran amb els partits sense representació en aquest mandat a l'Ajuntament, i a continuació, els partits que tenen actualment representació.

Les entrevistes començaran a les 8:30 del matí, a partir de dilluns 15 de maig:

 

Dilluns, 15 de maig, Joan March (Valents)

Dimarts, 16 de maig, David Rojas (VOX )

Dimecres, 17 de maig, Diego Sánchez (PP)

Dijous, 18 de maig, Yolanda Alfonsín (Ciutadans)

Divendres, 19 de maig, David Torner (Pineda Endavant-Ara Pacte Local)

Dilluns 22 de maig, Noemí Llorens (Junts-Junts per Pineda)

Dimarts 23 de maig, Marcos Ortega (Pineda En Comú Podem)

Dimecres 24 de maig, Mònica Palacín (ERC)

Dijous 25 de maig, Xavier Amor (PSC-CP)

 

També, segons preveu la legislació, s'han establert blocs electorals als informatius, amb els temps que s'atorga a cada partit, seguint els criteris de proporcionalitat que recull la legislació. Durant la reunió que s'ha dut a terme als estudis de Ràdio Pineda, també se'ls ha informat dels espais gratuïts de propaganda electoral de què disposa cada partit d'acord a la llei, i aspectes regulats en uns comicis locals.

El pla de Cobertura de Ràdio Pineda també inclou la cobertura de la jornada electoral, amb informatius cada hora, el programa especial Nit d'Eleccions, i el tractament de la informació un cop hagin passat els comicis. La campanya electoral de les Eleccions Municipals començarà a les 0 hores de divendres 12 de maig i acabarà el divendres 26 de maig. La jornada de reflexió és el 27 de maig i les eleccions el 28 de maig.


 

Els Blocs Electorals dels Serveis Informatius

Seguiran la pauta proporcional de minuts i segons que recull la Llei Electoral vigent. Això suposa comptar el temps que es dedica a cada formació política, en que es dona més temps als partits que tenen més representació, i es redueix el temps segons tenen menys representació o cap representació aquest mandat. Els partits amb menys temps no surten cada dia: segons preveu la legislació, es pot fer el comput global de temps als informatius durant tota la campanya.


 

Els debats electorals

Dijous 18 de maig, Ràdio Pineda organitza el Debat Números 2 a les 8 del vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Pineda. Ràdio Pineda també organitza el debat de les Eleccions Municipals a Pineda, el dijous 25 de maig a les 8 del vespre a l'Auditori de Pineda, amb la participació dels caps i les caps de llista. La durada dels debats serà de dues hores i també s'emetrà per ràdio 94.6 FM i internet radiopineda.cat i pel canal YouTube de Ràdio Pineda i APP Ràdio Pineda al mòbil. Ràdio Pineda convida a totes les formacions polítiques que es presenten als dos debats.

 

El cas de Junts i PdeCAT a Pineda

Cal tenir en compte que la Junta Electoral Provincial de Barcelona, en sessió de 30 d’abril, ha decidit, en relació a la coalició “Junts per Catalunya”, repartir al 50% els els drets electorals obtinguts per la coalició, és a dir el 50% per Junts i el 50% per PDCAT. La Junta Electoral considera que cal tenir en compte que l'any 2019 el PdeCAT va concorrer a les eleccions Municipals integrat dins JuntsxCat. A Pineda es presenta la formació Pineda Endavant - Ara Pacte Local, amb els drets del PdeCAT, i per tant, han de repartir al 50% els seus drets electorals amb ells Junts per Pineda. Totes dues formacions han estat d'acord amb la planificació presentada per Ràdio Pineda, d'acord amb la resolució de la JEC.