Vés al contingut
1

Dissabte es constituirà el nou Consistori de Pineda amb cinc grups municipals

 

 

Aquest dissabte es farà l'acte per fer el nou plenari de Ajuntament de Pineda sorgit de les eleccions municipals del 28 de maig. El ple de Constitució de l'Ajuntament és un acte institucional i solemne, i aquest cop es celebrarà a l'Auditori. Els regidors i regidores hauran de jurar o prometre el càrrec i prendre l'acta de regidor/a. En una votació en una urna de vidre, han de votar el futur alcalde que rep oficialment la vara i la medalla de la vila, un acte protocolari d'aquest ple, i tot seguit fa el discurs de proclamació. La resta de portaveus també faran parlaments. En el mandat 2023-2027 es passa a cinc grups polítics al ple municipal: PSC amb 13 representants encapçalats per Xavier Amor, ERC amb 4 representants encapçalats per Mònica Palacín, el grup de Junts per Pineda amb 2 representants liderats per Noemí Llorens, i finalment, amb un representant cadascun, el PP amb Diego Sánchez i Pineda en Comú amb Marcos Ortega com a portaveu.

El nou plenari tindrà 6 cares noves, que fins ara no havien tingut responsabilitats municipals. Per part del PSC s'estrenen Carmen Montoya, Verónica Itzaina i Ana Pérez. Per part d'ERC les cares noves seran David Ponsdomenech i Montse Moral. I a Junts s'estrena Joan Mora.

 


 

Funcionament de l'acte

L'acte començarà amb la constitució de la Mesa d'edat, amb el regidor més gran i el més jove. Tot seguit, els 21 regidors i regidores hauran de prometre o jurar el càrrec, i es constituirà el nou plenari. Mitjançant la votació, els regidors escolliran l'alcalde. És un procediment de votació secreta, en la qual cada regidor electe dipositarà el vot en una urna històrica, destinada per a aquesta finalitat. Una vegada efectuada la votació es procedeix a realitzar l'escrutini i el resultat és anunciat pel President de la mesa d'edat.

Després d'acceptar el càrrec i fer-ne el jurament o la promesa, el nou alcalde assumirà la presidència de la sessió, tindrà la paraula, i d'acord amb el protocol establert, donarà també la paraula als portaveus dels diferents grups municipals.

Al final de l'acte solemne se solen fer agraïments personals.


 


 

Regidors i regidories

D'aquí a uns dies hi haurà un nou ple convocat per l'Alcalde de Pineda per repartir les carteres entre els regidors de govern, conegut com 'El Ple del Cartipàs'. En aquest ple no hi ha altres temes a debat. El ple amb la nova composició de govern i oposició es farà al juliol, on sí que ja es podran tractar temes referents al nou mandat 2023-2027.