Vés al contingut
1

El Ple del Cartipàs 2023-2027 fa efectiu el nou organigrama de funcionament de l'Ajuntament de Pineda

 

AQUÍ pots veure el PLE DEL CARTIPÀS

 

S'ha celebrat el ple del Cartipàs de l'Ajuntament de Pineda. El ple de l'Ajuntament de Pineda té 21 regidors i regidores i aquest mandat passa de 4 a 5 grups municipals. S'han assegut al plenari els 13 regidors i regidores del govern del PSC, encapçalats per Xavier Amor; els 4 regidors i regidores d'ERC, encapçalats per Mònica Palacín, els dos regidors de Junts per Pineda, amb Noemí Llorens de portaveu; el regidor del Partit Popular, Diego Sánchez i el regidor de Pineda en Comú, Marcos Ortega.

Durant el ple s'ha donat compte de la constitució dels grups municipals i la Junta de Govern Local. L'alcalde també ha fet les delegacions de l'Alcaldia a la Junta de Govern Local i els nomenaments dels tinents/es d'alcalde. El ple també ha donat compte del decret per confeccionar el cartipàs municipal i l'organització institucional municipal executiva, la denominació oficial, dedicacions al càrrec i règim jurídic d'exercici de les delegacions.


 

En aquest ple s'ha fet efectiu el nou organigrama, amb quatre grans àrees de gestió i quatre tinents d'alcaldia. Ho va explicar en el ple la regidora i primera tinent d'alcalde, Sílvia Biosca

 

Alcaldia, Governança i planificació

Desenvolupament urbà sostenible

Promoció econòmica i ciutat saludable

Qualitat de vida.

Les àrees estaran coordinades des de l’alcaldia i la primera tinent d’alcaldia, Sílvia Biosca.

Al capdavant d’aquestes àrees, com a responsables polítics hi haurà quatre tinences d’alcaldia, que ostentaran Sílvia Biosca, Sandra Pérez, Santi Macip i Verònica Rebollo, respectivament.


 

Regidors i regidores del govern municipal

Es van aprovar les denominacions de les alcaldies, i les persones que tenen al capdavant

--Primera Tinenta d’Alcalde i Regidora de Presidència, Recursos Humans, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Comunicació, Sílvia Biosca

--Segona Tinenta d’Alcalde i Regidora d’Urbanisme, Sandra Pérez

--Tercer Tinent d’Alcalde i Regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Santiago Macip

--Quarta Tinenta d’Alcalde i Regidora de Cultura i Participació, Verònica Rebollo

--Regidora de Ciutat Educadora, Ester Puertas

--Regidora de Barris i Manteniment de la Ciutat, Sandra Villarte

--Regidora de Serveis Socials i Habitatge, Marta Martín

--Regidor d’Esports, Joventut, Jorge Torres

--Regidor d’Hisenda, Contractació i Compres i Pineda Digital, Javier Aguirre

--Regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Carmen Montoya

--Regidora d’Igualtat, Inclusió i Cohesió Social, Ana Pérez

--Regidor d’Espai Públic, José Clarà


 

Des de l'oposició, tots els grups van desitjar un bon funcionament de la nova organització del govern, i també una millora del funcionament de l'Ajuntament que afavoreixi la ciutadania. Van intervenir la portaveu d'ERC, Mònica Palacín; la portaveu de Junts per Pineda, Noemí Llorens; el portaveu del PP, Diego Sanchez; i el portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega

 

1

 

Drets econòmics dels membres i partits de la corporació

En el ple també es van aprovar els drets econòmics dels membres de la corporació, de govern i oposició, i també les assignacions econòmiques als grups municipals.  Al govern del PSC tindran dedicació exclusiva l'alcalde, Xavier Amor, i les regidores Sílvia Biosca, Sandra Pérez, Verònica Rebollo, Sandra Villarte i Ester Puertas. La resta amb dedicació parcial.

Els drets econòmics mensuals dels regidors i regidores del govern municipal oscil.len entre els 61.000 € (retribució anual bruta) de l'alcalde, fins els 26.650€ anuals bruts dels regidors i regidores del govern amb dedicació parcial. La resta de regidors i regidores del plenari, a l'oposició, rebran 350€ per assistència als plens i 300€ per cada sessió de Junta de Govern Local els que en són membres. Per la comissió informativa directorial i comissió de comptes, rebran 300€, i per Junta de Portaveus, 300€ per sessió. Els regidors del govern no cobren per assistències, ja que està inclós en la seva retribució. La dotació mensual pels partits polítics, per tots els membres de l'oposició, és de 150 euros per regidor i 500 euros per cada grup.

Des de tots els partits es va defensar la necessitat que hi hagi retribucions a les persones que dediquen la seva tasca a la política i dignificació del que són els càrrecs electes. No va ser un punt polèmic i van donar llum verda, votant a favor, PSC, ERC, PP i Pineda En Comú; i Junts Per Pineda es va abstenir “per coherència amb la seva resta de votacions en el ple, totes abstencions”

Podeu escoltar ínegrament el ple a www.radiopineda.cat APP de Ràdio Pineda als mòbils i també al Canal You Tube de l'Ajuntament de Pineda.