Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda celebra el ple de juliol, el segon ple del mandat

 

El ple de Pineda ha aprovat els càrrecs de societat pública Via a Punt SL que gestiona la zona verda i zona blava. El punt s'ha aprovat per unanimitat.

També s'ha aprovat el nou equip de la Comissió de Patrimoni de l'Ajuntament de Pineda que inclou representants polítics i també l'arxiver municipal entre altres. El ple també ha aprovat la presentació de les aportacions rebudes per part dels grups municipals de Pineda.

El ple també ha aprovat la contractació de dues persones de personal eventual a l'Ajuntament de Pineda a mitja jornada. El ple també ha aprovat les festes locals de 2024 que seran els dies 29 i 30 d'agost.


 

Torn obert de paraules

ERC ha demanat al govern al voltant de les barraques de la Festa Major de Pineda dient que «són un referent». Han demanat una reflexió sobre com s'han de celebrar i consideren que «de forma precipitada han passat coses, com ara la nova ubicació, al Carme i esperen que funcioni». També han dit que el Psicobilly Meeting s'ha habilitat en un espai de forma precipitada.

El regidor de Joventut Jorge Torres ha dit que l'any passat van succeir coses que haurien pogut ser greus i «s'han buscat alternatives i el terreny que compleix amb la normativa és el del Carme, que genera dubtes però és el més adequat». També ha dit que «hi haurà un nou format, amb un millor control i nou horari, en un espai obert.

L'alcalde Xavier Amor també ha dit que «l'Ajuntament ha fet el comunitat dient que es fan barraques per eliminar rumors que no es farien barraques a Pineda» i ha dit que «fa mesos que els grups estan contractats».

ERC també ha preguntat per una donació de sang a Pineda a la biblioteca vella perquè el centre no estava condicionat. Han demanat que es pugui atendre bé al Banc de Sang i tenir la previsió necessària.

També ha preguntat per les queixes dels veïns de la plaça de la Mina perquè segons ha dit «es practica la boxa sense seguretat» i han demanat si es fa de forma organitzada i amb monitors «que fins i tot poden cobrar». L'equip de govern ha dit que «ho investigarà i buscaran si compleix la normativa i la seguretat».

També ha preguntat sobre la plaça de l'skate parc on s'hi ha de posar uns lavabos i una guingueta i han demanat celeritat en aquest aspecte. També ha demanat lavabos en altres punts com les pistes de basquet, voleiball o a can Moré.

ERC també ha demanat informació sobre els refugis climàtics per combatre la calor i han demanat les condicions que han de complir per ser refugi.


 

Junts per Pineda ha preguntat per la situació que s'ha creat arran d'Arts d'Estiu. Ha fet un relat dels fets durant el 2022 i de les queixes que ha rebut el Sindic de Greuges per sorolls i també ha fet esment de l'ordenança de soroll i vibracions de Pineda, aprovada pel ple. També ha recordat les mobilitzacions dels veïns de Bellamar per les queixes dels sorolls. Ha dit que «ara tot ha esclatat» i ha dit que «l'alcalde ha manifestat que les queixes son malintencionades per alguns partits» i Noemí Llorens ha afegit que les «consideren inventades i amb clara intenció de fer mal a Junts», que han rebut amenaces i un assetjament «fins i tot personal i per xarxes socials». Ha afegit que «son coneixedors de la reunió amb els veïns i l'equip de govern» i ha dit que «l'únic responsable que possiblement no es celebri l'Arts d'Estiu a Pineda, és l'equip de govern». També han afegit que «volen que es calmin els ànims i mai no han faltat el respectes a la institució ni als càrrecs polítics».
L'alcalde ha dit que «estan treballant per mirar que el festival es pugui fer» i ha dit que «es busquen solucions per totes les parts» i poder celebrar l'Arts d'Estiu. Ha dit que «s'han hagut de moure coses per buscar equilibris» i properament es podran compartir detalls. Xavier Amor ha dit que «no tot ho pot arreglar la política i es treballarà per aconseguir-ho».

Junts també ha preguntat per l'Oficina de Turisme i ha demanat un horari més ampli tal i com fan les poblacions veïnes, «ja que només obre els matins i els caps de setmana, matí i tarda». Joan Mora ha demanat més importància per l'oficina de turisme per donar un millor servei a tothom. L'equip de govern ha defensat «invertir en tecnologia perquè els turistes ara busquen informació al mòbil».

També han demanat «la millora del ferm del carrer Justícia, on hi ha dos forats a l'asfalt». Una bastida no permet fer les obres i l'Ajuntament de Pineda ha informat que «l'Ajuntament de Pineda retirarà la bastida i ho cobrarà de forma subsidiària a l'empresa propietària». Ha dit que «ha calgut fer un procés per a poder fer els treballs de millora del carrer i evitar perills».

També han demanat una millora en els contenidors de Pineda per millorar el servei al poble.

Finalment han preguntat per la pacificació de la NII al Maresme i sobre la previsió per fer un nou enllaç a l'autopista de la carretera. Han demanat fer un grup de treball i ha preguntat pels darrers canvis que hi pugui haver. Xavier Amor ha dit que «encabir el carril bici entre la Riera i l'església és difícil i es preveuen dues rotondes noves i una segona fase futura per fer un accés direcció Barcelona». Xavier Amor ha dit que «caldrà diàleg per saber si es pot fer el nou enllaç i caldrà debatre-ho».


 

 

El Partit Popular ha felicitat al personal de l'Ajuntament de Pineda la predisposició a donar el seu suport als grups municipals. Diego Sánchez ha fet un preg per demanar participar en les ordenances fiscals i la gestió de l'Ajuntament tot i no ser equip de govern. També han preguntat per l'impacte econòmic de La Mostra de Teatre de Pineda i l'equip de govern ha dit que «tenen dades que són positives i registrades».

El PP també ha alertat de la crema de contenidors a Pineda i ha dit que «són actes delictius» i demana trobar-ne els responsables. La regidora Sílvia Biosca ha dit que «s'especula que és gent jove, ja s'esta investigant en profunditat i són actes molt greus i delictius». L'equip de govern ha dit que «s'està fent un seguiment i en una anterior situació es van poder identificar i es van portar a la fiscalia de menors».

També ha demanat «espais per als estudiants per a poder-se preparar per estudiar pels exàmens que es faran el mes de setembre».

 

 

Pineda en Comú ha demanat que es puguin aprovar el reglament de participació a l'Ajuntament de Pineda. També ha preguntat per quan es podran obrir les oficines q ue ha anunciat l'equip de govern per agilitzar alguns tràmits de l'Ajuntament de Pineda i s'ha anunciat que «estarà dins del Pla d'Actuació Municipal». També ha preguntat pel SIAD d'atenció a la dona i ha demanat que no tanqui a l'agost i pugui oferir el servei tot l'any.

També ha demanat que es doni més informació als joves sobre les barraques de Festa Major per «fer-les millor i populars i que puguin ser segures i d'èxit per passar-ho bé».


 


 

Just abans del ple, un grup de persones s'han aplegat davant de l'Ajuntament per demanar la protecció de la música a Pineda, pensant en activitats com ara les Barraques de Festa Major o bé l'Arts d'Estiu, entre altres.