Vés al contingut
1

Pineda i l'Alt Maresme commemoren dilluns la Diada

Foto: Arxiu Ràdio Pineda

 

L’acte institucional començarà a 2/4 d'11 del matí al Monument a Rafael Casanova del Passeigs Marítim, i a les 11 serà el torn de la participació de més de 30 entitats a l’ofrena floral. Tot seguit, la cobla La Principal de Cassà interpretarà el cant de ‘Els Segadors’.


 

Els actes de la Diada acabaran a les 12 del migdia amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de Cassà a la plaça de Sant Pere Pescador. Aquests actes de la Diada Nacional de Catalunya els organitza l’Ajuntament de Pineda.


 

A l'ofrena està prevista la participació de trenta-tres entitats i associacions culturals, socials i esportives. També faran l'ofrenta el PSC, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i Pineda en Comú. El Partit Popular, també amb representació a l'Ajuntament de Pineda, ha declinat la seva participació.


 

 

Llistat de les entitats participants

Cooperativa Agrícola del Maresme, Club Petanca Pineda de Mar, AC Mare de Déu dels dolors i Crist Jacent, Coral Pinedenca, AVV Pinemar, AVV Les Creus, AEiG Montpalau, Hermandad del Rocío de Pineda, Associació Marpi, Centre Cultural i Recreatiu, Unió Esportiva i Recreativa Pineda de Mar, Colla de Geganters i Grallers, Penya Barcelonista, Club Pineda de Mar Futbol Sala, Associació de Comerciants Gent de Pineda, Club Ciclista Pineda de Mar, AVV Carrer Major, AVV Can Carreras El Mirador, Associació Gent Gran i Cultura Les Meliets, Omnium Cultural, Associació Discapacitats de l’Alt Maresme –ADIAM-, Associació Cultural Mare Nostrum, Associació Ball Esportiu Licoya, Associació Comparsa Tribala, Associació el Caliu del Cor, Associació Amics del Pubillatge de Pineda de Mar, XIP, AE Racing Pineda Futbol Sala, Aquahotel FC, Consell Local de la República Catalana de Pineda de Mar, Associació Dones Pinedenques, FEDIC i ASESCAT.

 

A Calella: A 2/4 de 12 del matí es fa l’acte institucional de la Diada amb la ofrena floral al Monument de Rafael Casanova i actuacions de cultura popular.

A Santa Susanna: A partir de les 12 del migdia a la plaça de la Independència es fa la Ofrena Floral, la lectura del manifest i interpretació d’Els Segadors. I a la plaça de Catalunya, a les 7 de la tarda hi ha havaneres amb el grup Cabotatge. A les 9 del vespre hi ha sardanes amb la Cobla la Principal de Cassà i tot seguit se servirà pa amb tomàquet i pernil.

A Malgrat: Els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya començaran a les 9:30 h davant de l'Ajuntament amb l'acte institucional que inclourà la lectura del manifest i la hissada de la senyera amb cant coral. Després es farà l'acte cívic amb la cercavila fins al Parc de Can Campassol on es farà l'ofrena floral de les entitats i la cantada de l'himne nacional de Catalunya. 

A Tordera: A partir de les 11 del matí a la Plaça Lluís Companys. Hi ha sardanes, l’ofrena floral, un vermut i l’actuació dels Castellers de la l’Alt Maresme i la Selva Marítima.