Vés al contingut
1

Diada 2023: Els portaveus polítics de Pineda es posicionen sobre les negociacions pel nou govern a Madrid

Fotos: Ràdio PIneda

 

La Diada Nacional de Catalunya a Pineda va transcòrrer amb total normalitat a Pineda i en un ambient festiu i reivindicatiu. L'acte institucional al Monument a Rafael Casanova del Passeigs Marítim va comptar amb l'ofrena conjunta de l'Ajuntament de Pineda, les ofrenes dels partits polítics (PSC, ERC, Junts Per Pineda i Pineda en Comú) i les ofrenes de 35 entitats culturals, socials i esportives. El Partit Popular no va fer ofrena, però sí va ser present, amb el seu president local, Gerard Roig. Els actes van acabar amb el Cant dels Segadors i una ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Cassà.

 

Facebook Ràdio Pineda: Àlbum de la Diada
 

Ràdio Pineda ha entrevistat totes els portaveus municipals coincidint amb la Diada. Enguany, és una data marcada per les negociacions per formar govern a Madrid.

 

Xavier Amor, alcalde de Pineda i portaveu del PSC, considera que ara és moment de dialogar per arribar a acords, solucionar els problemes que té el país, i per «avançar i liderar un govern des del progressisme.»

Escolta Xavier Amor

 

Mònica Palacín, portaveu d'ERC, ha dit que allò que porten anys reivindicant, ara és també moment de posar-ho damunt la taula. També ha defensat que cal aturar la persecució a l'independentisme, posant com exemple casos com Pegasus

Escolta Mònica Palacín


 

Noemí Llorens, portaveu de Junts per Pineda, s'ha mostrat convençuda que les negociacions fan el seu curs, amb discreció, i que és moment de negociar per arribar a acords. Ha expressat la confiança cap a Carles Puigdemont.

Escolta Noemí Llorens

 

Marcos Ortega, de Pineda en Comú, ha destacat que Espanya és un país plurinacional i que, des del diàleg, es pot arribar a acords per un govern de coalició.

Escolta Marcos Ortega

 

Diego Sánchez, portvau del PP de Pineda, ha reconegut que que Feijóo ho té complicat, però ha recordat que va ser el guanyador de les eleccions. Ha dit que espera que Pedro Sánchez no cedeixi davant els independentistes.

Escolta Diego Sánchez

 

 

1

 

1

 

1
Turistes belgues que cada any visiten Pineda i que no s'han volgut perdre la Diada Nacional de Catalunya.

 

 


1