Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda vol conservar la Confraria de Pescadors i les barques de la platja

 

Fotos d'arxiu.

 

Junts demana a l'equip de govern que vetlli per mantenir l'activitat marinera a Pineda. El regidor Joan Mora ha dit en el darrer ple que segons s'ha sabut «en breu es podria tallar el subministrament elèctric a la Confraria de Pescadors i això no permetria mantenir l'activitat habitual de les barques». Recordem que la concessió de la Confraria de Pescadors ha cessat aquest estiu. Joan Mora ha preguntat si l'Ajuntament ha previst alguna acció temporal fins que és resolgui el tema amb Costes de la Generalitat i ha demanat «trobar una solució definitiva per evitar la desaparició de tot aquest patrimoni històric, cultural i tradicional de Pineda». Mora ha insistit que mantenir les barques a la platja està en perill i els pescadors «es troben en una situació molt delicada quan a la seva continuïtat».

 

1

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «la instal.lació és de Ports de la Generalitat i el posicionament de l'Ajuntament és poder conservar l'espai i garantir la continuïtat de les barques». Xavier Amor ha dit que «sap que els pescadors pateixen» i recentment han fet una reunió amb Ports de la Generalitat on també hi era la diputada Mònica Palacín i han «reiterat que volen conservar l'edifici i l'activitat de les barques». Ha afegit que «han demanat a la Generalitat protecció per l'espai i l'edifici, i que es pugui mantenir un comptador elèctric».

L'Ajuntament vol que sigui sostenible econòmicament «per no rebre una herència enverinada» i ara demanen a Ports de la Generalitat que «hi pugui haver activitat de les barques a la platja amb un espai pels pescadors».

Xavier Amor ha dit que l'espai passarà a Costes de la Generalitat i ara s'està a l'espera «que diguin quin ús en volen fer». L'alcalde ha afegit que «l'Ajuntament de Pineda no vol que es talli el corrent elèctric i ha demanat una reunió urgent amb Costes per defensar la tradició marinera a Pineda». Xavier Amor també ha aprofitat per demanar que s'hi instal.lin càmeres de seguretat, i "així ho han traslladat a la Generalitat".


També ha dit que «animen als pescadors a crear una entitat per poder gestionar millor tots els passos a fer» i treballar colze a colze amb l'Ajuntament de Pineda. En el ple, Joan Mora de Junts ha dit que «només volen ajudar i aconseguir un compromís de la Generalitat per mantenir aquest espai».