Vés al contingut
1

El programa Nexes arriba a Pineda per evitar la soledat no desitjada de la gent gran

Fotos: Ajuntament de Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

 

La finalitat del programa de la Diputació és detectar persones grans o altres edats que es troben en situació de soledat no desitjada per tal de facilitar-los suport per revertir aquesta situació i millorar el seu benestar. Toni Palacios Cap de la Unitat d'Atenció Domiciliària i Dependència de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pineda ha explicat que l’objectiu és detectar i acompanyar les persones grans que se senten soles i fomentar la seva participació en activitats regulars de lleure al seu municipi amb el suport d’agents socials locals.

 

Toni Palacios ha parlat de la implicació de tota la comunitat per identificar aquestes situacions, especialment als entorns més propers on es mou la gent gran com les farmàcies, el petit comerç o l’ambulatori.

Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda, en col·laboració amb d'altres departaments, comença a fer una tasca de detecció prèvia de persones grans que estiguin en aquesta situació. Es fa també en col·laboració amb el CAP. El primer pas que es fa és identificar les persones que puguin ser beneficiàries d'aquest programa, saber quina és la seva situació, i com es pot treballar amb elles.

 

 

2