Vés al contingut
1

Junts per Pineda fa públiques les seves 20 propostes per incloure al Pla d’Acció Municipal (PAM)

Noemí Llorens i Joan Mora. Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Noemí Llorens

 

Junts per Pineda ha fet arribar a l'equip de govern les 20 propostes que consideren prioritàries per ser executades en aquesta legislatura. Les han fet públiques en un comunicat i han explicat que formen part del programa electoral que van presentar a les eleccions municipals. Junts per Pineda ha dividit les propostes en 3 grans àrees: per un poble que funcioni, per a les persones i per generar oportunitats.

El primer apartat té a veure amb seguretat, civisme i projectes urbanístics. Ho ha explicat la portaveu de Junts, Noemí Llorens, que destaca la seva petició referent a ampliar la plantilla de la policia local, ser més estrictes per fer complir la normativa de civisme i fer la nova plaça de l'Estació i la Pubilla. També proposen crear el consell municipal del Tercer Sector i continuar treballant per una residència de gent gran pública a Pineda. Altres propostes tenen a veure amb el turisme i la promoció econòmica.

Junts per Pineda esperen poder consensuar amb l'equip de govern del PSC la incorporació d'algunes de les seves propostes per aquesta legislatura.

 

Propostes que han fet públiques

Per un poble que funcioni:

-Seguretat i civisme: augmentar la plantilla de la policia per adaptar-la a les necessitats reals del poble. Crear un sistema que permeti ser més estrictes amb el compliment de les normes de civisme.

-Urbanisme: Remodelar el passeig marítim, la plaça de l'estació i la de la Pubilla. Remodelar l'avinguda Hispanitat.Renovar tots els cartells dels noms dels carrers. Instal·lar als edificis públics cartells de senyalització de lectura fàcil i lectura Braille.

-Platja: Promoure l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.

Per a les persones primer:

-Gent gran: Construir una residència municipal. Crear el consell consultiu Municipal de la gent gran.

-Educació: Ajuts per a material escolar per a ser utilitzats en el comerç del municipi.

-Serveis socials:Crear el consell municipal del tercer sector. Potenciar el voluntariat mitjançant la llei del voluntariat.

-Esports: Organitzar la nit de l'esport, premiant i reconeixent els assoliments i premis a esportistes pinedencs/ques.

-Cultura: Fer visible i incentivar la cultura catalana, i especialment la de Pineda

-Animals: Crear l'oficina Municipal de Benestar animal.


Generar oportunitats:

-Turisme: Obrir dues oficines més a llocs estratègics com l'estació de tren i la NII.

- Feina: Canvi d'usos del polígon industrial per a generar noves oportunitats.

- Habitatge: Fomentar l'habitatge social mitjançant l'adquisició d'immobles de segona residència i grans tenidors.

- Centre innova: Promoure l'emprenedoria juvenil. Desenvolupar una estratègia de comunicació global amb les empreses i comerços locals.


En el comunicat, Junts per Pineda afirma que «espera poder consensuar amb l'equip de govern, la incorporació d'algunes de les seves propostes per aquesta legislatura, fent aportacions de manera constructiva i entenent, que el diàleg i el respecte entre l'equip de govern i l’oposició són imprescindibles perque millori la qualitat de vida dels pinedencs i pinedenques, i ajudar al fet que el nostre municipi tingui un futur millor».