Vés al contingut
1

Els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Maresme demanen al Departament d’Interior més efectius de Mossos

Els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Maresme demanen al Departament d’Interior més efectius de Mossos. Així ho han transmés en una petició signada que demana «un major nombre d’efectius a les comissaries de l’Alt Maresme, especialment als reforços de la temporada d’estiu, però també durant tot l’any». En l’escrit, recorden que «amb la darrera promoció d’agents, el cos va incorporar només quatre efectius a les comissaries de l’Alt Maresme quan, amb relació al nombre d’habitants, el total de nous efectius destinats a les comissaries de l’Alt Maresme hauria d’haver estat sobre els 14 agents.» Per això, com a alcaldes i alcaldesses de municipis de l’Alt Maresme demanen al conseller d’Interior mantenir una trobada per tal de tractar aquesta qüestió.

 

La petició l’han signada els alcaldes i alcaldesses de Pineda, Calella, Santa Susanna, Malgrat, Sant Pol, Canet, Tordera, Palafolls i Arenys de Mar. Aquesta petició es va debatre entre alcaldes i alcaldesses en una trobada recent a Pineda, tal i com ha recordat l'alcalde de Pineda, Xavier Amor.


 

En la carta, recorden a Interior que l’Alt Maresme suma una població total al voltant dels 150.000 habitants i, a més, molts dels municipis presenten una realitat complexa que requreix «d’un reforç imprescindible en l’àmbit de la seguretat pública». Expliquen també que amb les plantilels de la Policia Local, dels sistemes de vigilància i demés polítiques de seguretat, els ajuntaments estan assumint una part molt significativa de la càrrega de treball, de la pressió social i de la responsabilitat en l’àmbit de la seguretat pública i necessiten més reforç de Mossos.

 

1