Vés al contingut
1

Pineda donarà la benvinguda a les Festes de Nadal amb l'encesa de llums i la Fira de Nadal

 

Fotos d'arxiu.

 

Un grapat d'activitats durant la programació de Nadal

La programació de Nadal a Pineda inclou 80 activitats per a totes les edats: tallers, demostracions d’oficis antics, jocs gegants per a tota la família, música al carrer, teatre, animacions, cercaviles i dansa. En total, hi ha 33 dies amb activitats a Pineda i els Reis de l'Orient tornaran a arribar en helicòpter.

Podeu consultar la programació d'activitats i de la Fira de Nadal a www.pinedademar.cat


 

Xavier Amor ha dit que «una vegada més serà espectacular i s'ha tingut cura en fer el que demana la gent, sobretot pensant en els més petits». També ha dit que «l'encesa de llums serà un espectacle i vol ser com l'any passat, i ho esperen amb molta il.lusió».

L'encesa de llums de Nadal tindrà lloc als principals eixos comercials. A Poblenou, amb una xocolatada popular de l'Associació de Veïns Unió de Poblenou, a 2/4 de 5 a Cal Vedat, l'espectacle infantil 'Viri Virom' i actuació musical. Fina Segura, membre de l’associació de veïns ha convidat a tothom a venir a fer un tastet i a participar.

 

A la plaça Espanya de Pineda, a les 5 tindrà lloc la xocolatada i la passejada dels personatges Disney i els superherois de Marvel. Sònia Caro, presidenta de Gent de Pineda i la dinamitzadora Eva Rite han explicat que a l'escenari es farà un show musical i l'encesa de llum amb focs d'artifici, que es farà a les 7 de la tarda.

 

Uns focs d’artifici que anirà a càrrec de les Forces Infernals de Poblenou a la plaça de les Mèlies. Paula Garcia de Petits Musicae ha explicat que tant Diabolus Musicae com Petis Musicae estaran molt presents aquests dies de festes amb les seves


 

L'alcalde de Pineda ha dit que «tot serà possible gràcies a les entitats i associacions de Pineda que duen a terme més de 70 activitats». Ha afegit que «es farà la nit de l'esport i la Quina del Consell de Joves i activitats solidàries».

Xavier Amor ja ha avançat que el cap d'any es farà novament a la plaça Espanya, i també hi haurà cava però no el raïm «ja que no es pot fer una previsió d'assistència de gent».

 

1

 

1

 

 

Els Reis arribaran en helicòpter el 5 de gener

Xavier Amor ha dit que l'any passat va ser tot un èxit i segons els han notificat SSMM Els Reis de l'Orient, «volen tornar com l'any passat el matí del 5 de gener» i també hi haurà activitats per a la mainada.


 

Durant el Nadal també es podrà veure un espectacle de la pel.lícula 'Coco' que vol servir per «fer un espectacle pensant en els més petits». L'espectacle es farà a la plaça de la Pagesia el dia 22 de desembre.


 


 

 

1

 

1

 

1

 

 

 

 

1


 

Del 6 al 10 de desembre es fa la Fira de Nadal

Es celebra a la plaça d'Espanya, plaça de les Mèlies, carrer Dr. Bertomeu, carrer Roig i Jalpí i carrer de la Vila. La Fira comptarà amb unes 80 parades de comerciants i d'artesans i amb tallers per la mainada. També hi haurà el photocall dels Gegants de Pineda, jocs per a la mainada i el Tió Gegant. Cada tarda es faran tallers per aprendre a fer galetes a càrrec de SòniaAureaCake. Sònia Caro ha explicat que per participar només cal fer cua i ha destacat que els infants han de venir acompanyats per un adult.

També hi haurà tallers per aprendre a cultivar plantes o a pintar el Nadal, per fer ornaments de Nadal, maquillatge de fantasia o llaminadures entre altres.

 

1


 

Taller pels petits per fer els Gegants de Pineda

I també et podràs endur a casa uns Gegants de Pineda molt originals que podreu fer en família. Aquest taller es farà al costat de l'estand de l'Ajuntament de Pineda i només has de portar de casa dos rotlles de cartró de paper higiènic. El taller va a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Pineda amb el suport de l'Ajuntament de Pineda.

 

1

 


 

Un grapat d'activitats durant la programació de Nadal

La programació de Nadal a Pineda inclou més d’un centenar d’activitats per a totes les edats: tallers, demostracions d’oficis antics, jocs gegants per a tota la família, música al carrer, teatre, animacions, cercaviles i dansa.

Podeu consultar la programació d'activitats i de la Fira de Nadal a www.pinedademar.cat


 

Exposició de pessebres

Es podrà veure a l'espai cultural de Can Comas des del 6 de desembre fins al 7 de gener durant tot el dia. Aquesta exposició està emmarcada dins els actes dels 800 anys de pessebrisme que es celebra aquest any arreu del món, amb motiu del primer pessebre fet per Sant Francesc d'Assís.

 

1

 

Nit del pessebrisme

El dia 23 de desembre també faran la celebració al pati de Can Comas, de La nit del Pessebrisme, que es celebrarà arreu de Catalunya, amb una cantada de Nadales.

El pessebre de la parròquia és un crit contra les guerres
Es pot visitar fins el 7 de gener els feiners de 6 a 8 del vespre i festius d'11 a 1 i de 6 a 8 del vespre.

 

1


 

El dimecres 6 de desembre l’escola municipal de música de Pineda farà una ‘Zambombá’ i cantarà nadales d’arreu del món a les 12 del migdia a l’escenari de la Fira. La Maria, professora de cant de l’escola de música de Pineda ha explicat que serà un concert diferent amb cançons tradicionals andaluses i d’altres parts del món, i també de Catalunya i d’Espanya.


 

L’Associació de veïns de Poblenou inaugurarà el seu pessebre dimecres 6 de desembre a les 6 de la tarda al local Espai Poblenou, situat entre el passeig Diputació i l’Avinguda Mediterrània. Hi haurà polvorons i una copa de vi dolç. Fina Segura ha explicat que és un pessebre molt tradicional fet amb material reciclat.

 

Des de Can Carreras, aquest dissabte faran l’encesa de llums al barri a les 6 de la tarda al Casal. I durant aquestes festes també faran cantada de Nadales i un Cagatió al Casal del barri.
 

Els veïns del barri del Carme inauguraran el seu pessebre el dissabte 9 de desembre a les 6 de la tarda. Josep Costa, membre de la junta ha explicat que l’han fet amb material reciclats i han convidat a tothom a venir a visitar-lo. Hi haurà xocolata calenta amb melindros al preu d’1 euro.

 

També dissabte, de 10 del matí a 6 de la tarda, es farà el mercat solidari amb productes de segona mà a la Plaça dels Reis Catòlics de Poblenou, organitzat per ArtxArt. Rosa Garcia, presidenta de l’entitat, ha explicat que és un mercat solidari que organitzen cada mes i que els beneficis els destinen al Centre Obert de Pineda. Per cert que l’entitat també tindrà aquest dissabte una parada on vendran bunyols de 2/4 de 6 de la tarda a 8 del vespre a la Plaça del Pilar de Poblenou.

ArtxArt també col·labora a la festa de Nadal que farà el Centre Cívic Poblenou el 20 de desembre preparant la xocolatada.


Aquestes festes, la biblioteca Serra i Moret també organitza activitats com el Club dels Artistes, decoracions i guarniments per l’arbre i al gener també es farà un taller per fer un fanalet per esperar els Reis.

I la biblioteca de Poblenou també fa moltes activitats com l’espai Què t’hi jugues’ amb jocs de taula i l’hora del conte dedicat al Nadal. Recordeu que cal fer inscripció prèvia.

 

1

 

1

 

1

 

 

1