Vés al contingut
1

Cap de setmana de Carnaval de Pineda

 

 

Dissabte serà el torn de la Rua Infantil a Poblenou, amb implicació de les AFA’S de les escoles del barri i l’AAVV Unió de Poblenou, que organitzen una festa final a la plaça de la Biblioteca a partir de les 4 de la tarda. Una representació d’alumnes de les tres escoles us animen a veure la Rua. Des de les AFA’S han destacat la implicació de les famílies en fer les disfresses.

 

 

1

 

Carnaval de Pineda

I diumenge es fa la Rua de Carnaval a Pineda que sortirà des de davant de la Plaça Sara Llorens a les 11 del matí per donar un millor espai de circulació a les carrosses i permetre al públic veure-les i acompanyar-les pel tram del Passeig Marítim. La regidora de Cultura Verònica Rebollo ha dit que aquest any s’han inscrit 13 comparses i que podeu gaudir de la rua des de qualsevol punt del recorregut. Ha demanat precaució al tram de Pare Coll, just abans d’arribar a la Plaça de les Mèlies perquè la vorera és estreta.

 

Hem parlat amb algunes comparses i grups inscrits a la Rua de Pineda. La Patricia Tomàs, de la Comparsa La Tribala ha dit que fa temps que treballen la disfressa i tenen moltes ganes d’ensenyar tot el que han preparat.

També hem parlat amb la Laura Guinart, de Els Xulos de Pineda. També fa temps que treballen preparant la seva participació i ha dit que venen amb moltes ganes de gaudir del Carnaval.

També hem pogut parlar amb el Joaquin Pazos, de la comparsa ‘Els Xirigoteros’ i ha dit que ells gaudeixen del Carnaval fent molta broma amb les seves ‘xirigotes’ i que agrada tant al públic.

I també hem parlat amb l’associació Peti qui Peti. Han explicat que són una comparsa formada per mares i fills i filles. La Loli, una de les responsables de la comparsa ha explicat que elles mateixes fan les disfresses i que tenen moltes ganes de participar aquest diumenge a la rua de Pineda.

 

Escudellada del XIP: «Torna la millor escudellada»

Com és habitual, l’escudellada popular del XIP tancarà la rua de Pineda i aquest any l’entitat calcula servir cap a 7000 racions d’escudella. Els focs per fer-la s’encenen a 2/4 de 6 del matí. Rafa Montero ha explicat que utilitzaran 8 olles que bulliran a foc lent fins al migdia, que és quan l’entitat començarà a servir-la a la plaça. Recordem que el tiquet de col·laboració per participar de l’escudellada popular és d’1 euro. Se servirà al migdia a la plaça de les Mèlies.

 

1

 

1