Vés al contingut
1

"Hem vist quatre focus de foc i s'ha escampat ràpidament". Veïns donen el seu testimoni a Ràdio Pineda de l'incendi al Càmping Enmar

Fotos: Ràdio Pineda / J.M. Rovira./ J. Muñoz

 

Escolta AQUÍ les entrevistes a l'Alcalde Xavier Amor i al Regidor de Seguretat Diego Sánchez

Escolta AQUÍ al testimoni de l'incendi

 

Un gran incendi ha cremat bona part del càmping Enmar de Pineda. El foc es va originar poc després de les 11 de la nit i es va donar per controlat cap a la 1 de la matinada. No hi ha hagut danys personals però sí el càmping ha quedat molt afectat, especialment per la banda del C/Barcelona: Hi ha 17 bungalous cremats totalment, 3 cremats parcialment i una trentena amb danys. A l'exterior ha quedat un vehicle calcinat. De fet, la Policia Local va estar retirant cotxes del voltant amb grues i intentant contactar amb propietaris que tenien els cotxes a prop.

 

La Policia Científica investiga i revisa càmeres de seguretat

La investigació està oberta, tot i que el focus de l'incendi ja podria estar localitzat. Dues unitats de Policia Científica de Mossos ha passat la nit al càmping, i a primera hora del matí s'hi han afegit agents per la investigació. S'estan revisant les imatges de les càmeres de seguretat del càmping i també les càmeres de la Policia Local de Pineda que puguin estar més a prop de la zona.

 

1

 

 

Els veïns veuen quatre focus de foc des del balcó

Un veí del carrer Barcelona, Joan Muñoz, ha dit, en declaracions a Ràdio Pineda, que va veure l'inici del foc al moment, quan estava a casa. Ha dit que hi havia 4 focus diferenciats. També va sentir algunes explosions, de bombones de butà habituals als càmpings, quan van quedar afectades pel foc. Els agents de Mossos recullen testimonis del foc. Altres veïns confirmen "com a mínim tres focus diferents i sort que la humitat de la pluja ha ajudat a que el foc no s'estengués tant ràpid".

 

La família propietària, molt afectada

La família propietària del càmping han dit a Ràdio Pineda que estan «molt afectats, tristos, però també serens». De fet, bona part de la família era fora de viatge, i han tornat aquesta matinada amb urgència.

 

Xavier Amor i Diego Sánchez: "Els Mossos estan investigant i no es descarta cap hipòtesi"

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, i el Regidor de Seguretat Ciutadana, Diego Sánchez, han passat la nit al càmping Enmar  fins que s'ha extingit el foc. A primera hora hi han tornat, i han agraït la tasca dels cossos de seguretat: Policia Local, Bombers, Mossos, el SEM i Protecció Civil. Han explicat que ara cal també centrar-se en la investigació i aclarir les causes del foc: "Els Mossos hi estan treballant i no es descarta cap hipòtesi, totes les línies estan obertes", segons ha dit Xavier Amor.

També van ser allà, junt amb diversos regidors i regidores, per donar suport a la família, molt afectats, que viuen en una masia a l'interior del terreny del càmping, segons ha explicat el regidor, Diego Sánchez.

 

 

1

 

 

º
 

1
Imatges enviades a Ràdio Pineda de seguidors d'Instagram: Izhar Garrido, Mayra Fotos, Francisco Jesús Álvarez Suárez i Jordi Dalí

 

1

 

 

1

 

El càmping havia d'obrir portes aquest divendres. De fet, i ha una gran part del càmping que està en perfectes condicions i hi ha la possibilitat d'obrir parcialment les instal·lacions. Entre tant, les investigacions estan centrades en aclarir les causes de l'incendi, que ha deixat moltes destrosses.

 

1
Zona que ha quedat parcialment afectada.

 

 

1

 

1

1

1
Detall d'una finca veïna que també ha quedat afectada.