Vés al contingut
1

La Corporació i Cabré Junqueras continuaran oferint musicoteràpia a persones amb malaltia avançada

 

 


 

  • Durant l’any 2023, i gràcies a aquest conveni de col·laboració, un centenar de persones ingressades a les unitats de Cures Pal·liatives i Llarga Estada de l’Hospital de Calella s’han beneficiat de la musicoteràpia

  • Aquest conveni també contempla una beca per al desenvolupament d’un projecte de recerca i/o innovació en l’àmbit de final de vida i dol.

     

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva i Serveis Funeraris Cabré Junqueras renoven el conveni de col·laboració establert entre ambdues organitzacions per un any més de durada. Aquest acord, que es va signar per primera vegada l’any 2022, té com a principal objectiu millorar la qualitat assistencial de la població de l’Alt Maresme a través d’activitats diverses. Entre aquestes hi ha la musicoteràpia a les persones ingressades a les unitats de Cures Pal·liatives i Llarga Estada de l’Hospital de Calella que es va engegar l’any 2022 i que ja ha beneficiat prop d’un centenar de pacients.


 


 

En la signatura de renovació del conveni hi ha assistit el gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Dr. Ramon Cunillera, i el gerent dels Serveis Funeraris Cabré Junqueras, Josep Maria Mons.

Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa de portar a terme teràpia a través de la música, entre el gener i novembre del 2023 s’han fet un total de 45 sessions de dues hores cadascuna, fet que ha permès que es beneficiessin d’aquest projecte un total de 98 persones, 68 de cures pal·liatives i 30 de llarga estada.

A més, amb la renovació del conveni de col·laboració es consolida també la beca Cabré Junqueras que s’atorga per al desenvolupament d’un projecte de recerca i/o innovació en l’àmbit de final de vida i dol.

La primera beca es va atorgar en la I Jornada d’Innovació de la Corporació celebrada el desembre de 2022 i va ser per al projecte d’investigació ‘Com acompanyem els infants quan descobreixen la mort?’. La segona beca està previst que s’atorgui en la II Jornada del Dol del Maresme i la Selva Marítima que se celebrarà a finals d’aquest 2024. s entitats i als ajuntaments el seu suport i s’espera poder comptar amb futures col·laboracions per garantir la continuïtat d’aquests projectes a tot el territori d’influència.