Vés al contingut
1

L’increment de controls policials planificats el 2023 ha reduït l’índex d’incidències delictives a Pineda

 

 

Els dispositius conjunts de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, i Guàrdia Civil han incrementat un 340% en relació als de 2022, passant de 22 a 97. Les dades de 2023 indiquen un descens generalitzat dels fets delictius, destacant la reducció del 37’5% dels robatoris amb força.


 

Aquesta setmana, la Junta Local de Seguretat s’ha reunit per analitzar les dades delictives del 2023. A la trobada hi han assistit Joan Borràs, delegat del govern a Barcelona, Manuel Sorribes, director de Serveis Territorials, Begoña Curto, directora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Sílvia Biosca, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Pineda, i Diego Sánchez, regidor de seguretat.

 


 

288 detencions a Pineda durant el 2023

Les dades mostren un gran increment d'operatius conjunts del 340% i gran part són realitzats amb Mossos d’Esquadra. Aquestes intervencions han facilitat la tasca policial, aconseguint disminuir de manera notable els delictes i augmentant lleugerament les detencions. En aquest sentit, les persones detingudes l’any 2023 van ser un total de 288, el que representa un lleuger augment del 4’7% respecte el període anterior.

 

Els robatoris en clar descens

En quant als fets delictius, els delictes contra el patrimoni representen el 66% del total. Així, els furts, les estafes i els robatoris són la principal amenaça al municipi. En aquest aspecte, s’ha detectat una tendència a la baixa: els robatoris amb força s’han reduït un 37’1%, i amb violència un 12’5%. Destaca la reducció del 47% dels robatoris a domicilis i del 83’3% a les empreses.

 

Un 12’7% menys d’incidents

El nombre total d’incidents registrats va ser de 2.263, el que suposa una reducció del 12’7% respecte les dades anteriors. La seguretat ciutadana representa la major part d’aquests incidents, destacant les discussions verbals o persones que causen inseguretat. També són notoris els casos de violència de gènere, que van arribar als 115 i van suposar 99 ordres d’allunyament. En aquest sentit, també es van registrar 80 agressions sexuals, el 95% de les quals es van poder resoldre. En la majoria dels casos la persona agressora era de l’entorn proper.


 

Altres dades destacades

D’entre les dades recollides pels cossos policials destaquen d’altres per la notable caiguda. És el cas de les denúncies de civisme per soroll, reduïdes en un 67%. L’augment per substàncies i/o alcohol augmenta en un 31%, com també augmenten els avisos per danys de senglars, passant de 3 a 21. Finalment, destaca l’increment de presència a Can Carreras, passant de 316 serveis planificats als 902 realitzats l’any passat, gairebé el triple.