Vés al contingut
1

La Cavalcada de Reis de Pineda mostra les tres noves carrosses dels Reis de l'Orient i reparteix 1 tona i mitja de caramels

Aquí pot veure la galeria de fotos (Ràdio Pineda, Ajuntament de Pineda i Joan Caimel)

 

El recorregut va començar a Poblenou a les 5 de la tarda i va acabar a la plaça de Catalunya. Es va poder veure milers de persones als carrers durant la tradicional cavalcada pels carrers del municipi. Des de la Regidoria de Cultura i de Participació ciutadana i la Comissió de Reis fa molt de temps que treballen en aquest acte de Nadal tant esperat pels infants. Durant tot el recorregut, els Reis i la seva comitiva van repartir 1 tona i mitja de caramels aptes per a persones celíaques i diabètiques.

La cavalcada va passar per Poblenou, Les Creus i El Carme per acabar al centre de Pineda i SSMM van fer també les tradicionals adoracions als pessebres de cada barri. En arribar a plaça Catalunya van fer els parlaments amb traducció en llenguatge de signes i Pilar de Reis a càrrec dels Castellers de l’Alt Maresme que van lliurar la clau màgica de Pineda als Reis. En aquesta ocasió, i per facilitar l’experiència a persones amb diversitat funcional, es va fer una cua inclusiva per a infants amb necessitats especials.

La regidora de Cultura, Sandra Pérez, ha fet una valoració positiva de la Diada de Reis i del conjunt de les festes de Nadal a Pineda.

 

Espectacle de la Bola de Nadal a plaça de les Mèlies

Com a novetat i per fer més amena l’espera fins a plaça Catalunya, els nens i nenes van poder gaudir de l’espectacle Bola de Nadal: una esfera gegant de 6 metres de diàmetre amb il·luminació, pluja de confeti i bombolles de sabó que va agradar molt a la canalla.

 

#BaltasardeVeritat

Un any més la Cavalcada de Reis de Pineda s'ha sumat a la campanya #Baltasardeveritat engegada per Casa Nostra Casa Vostra que vol acabar amb l’antic costum de pintar de negre la cara de persones blanques per representar a personatges negres. A Pineda des de fa molts anys tant el Rei Baltasar com els seus patges no són pintats.