Vés al contingut
1

La R1 continua sense servei per acumulació de sorra a les vies i per la caiguda del pont entre Malgrat i Blanes

El tren entre Malgrat i Blanes trigarà entre sis i nou mesos a restablir-se, segons les primeres previsions, encara que moltes veus no descarten que es pugui trigar més. Això pot implicar remodelar els horaris i freqüències a la línia R1 que passa pel Maresme. La línia de tren, quan es restableixi el servei de la R1, acabarà a Malgrat. Ara per ara, la via a l'Alt Maresme està plena de sorra, amb alguns punts especialment problemàtics entre Canet i Calella. Entre els usuaris que es desplacen cada dia direcció Barcelona o direcció Girona hi ha molta preocupació. Almenys cap a Barcelona es podrà restablir el servei. Cap a Girona serà impossible anar en tren.


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha detallat que s'han posat en contacte amb Adif després que la Tordera arrossegués el pont per fer la primera avaluació sobre el temps que es poden allargar les reparacions i adverteix que aquest termini es tracta d'una "primera aproximació". Mentrestant, afegeix Calvet, hauran de buscar un "sistema alternatiu" per cobrir part del trajecte amb busos. "Hem de continuar prestant el servei de transport públic el més eficient possible", ha puntualitzat. A més, Territori xifra en 5 MEUR refer el pont de la carretera entre Malgrat i Blanes afectat per la borrasca Gloria.

S'haurà de configurar un servei de transport públic alternatiu cobrint part del trajecte amb busos. Renfe està estudiant la situació per definir quina és la forma més eficaç de donar servei als passatgers.

El conseller ha afegit que caldran 5 MEUR per refer el pont entre Malgrat i Blanes. Uns treballs que "s'impulsaran immediatament" segons ha dit.