Vés al contingut
1

El ple de gener tractarà les destrosses del temporal

Xavier Amor ha anunciat que al començament del ple de gener d'avui s'expressarà el condol per les quatre víctimes mortals que ha causat el temporal a Catalunya. Les conseqüències del temporal es tractaran al ple d'avui, i l'alcalde Xavier Amor ha dit que «s'ha recalculat el cost que tindrà la restauració del front marítim». Xavier Amor ha dit que «s'haurà de decidir de quina manera es restaura» però ja ha avançat que «es retiraran les lloses del carril bici per donar un altra tractament al passeig» i fer-lo més resistent als temporals.

Xavier Amor ha dit que «no es demanarà la qualificació de zona catastròfica perquè no és el cas, i demanaran ajuts a través d'una línia que ja existeix a través d'un decret llei vigent en aquest sentit».

 

L'alcalde ha dit que «espera que els recursos arribin de forma immediata segons es podria anunciar demà dimarts al Consell de Ministres». També s'esperen ajuts de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona a través de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona».

 

Els punts del ple

El ple d'avui aprovarà la pròrroga del conveni amb el CCM pel servei de recollida selectiva. També modificarà el pressupost municipal en una de les seves partides, i tractarà l'aprovació del reglament del Servei d'Atenció a les Dones i per garantir els drets de gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, per eradicar l'homofòbia i la transfòbia. El ple donarà de forma oficial el nom de 'Espai educatiu Pijoan i Cutiller' a l'Escola d'Adults de la Plaça d'Orient. També imposarà una sanció a dues guinguetes de la platja de Pineda per incomplir amb la normativa vigent.

El ple també té dues mocions. Una la presenta el PSC de suport als controladors de Via a Punt SL i proposa la modificació de la Llei de Trànsit.

ERC-JxP i En Marxa-JxCat presenten una moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al President de la Generalitat i a l'eurodiputat Oriol Junqueras.