Vés al contingut
1

Marcos Ortega (Pineda en Comú): «Sempre fem propostes en positiu per millorar Pineda i demanem al govern del PSC més participació».

Escolta aquí l'entrevista

 

Ràdio Pineda continua el cicle d'entrevistes als portaveus polítics a Pineda amb representació a l'Ajuntament, quan es compleixen set mesos de les Eleccions Municipals. Avui ha estat el torn de Marcos Ortega de Pineda en Comú.

Marcos Ortega, de Pineda en Comú, ha dit que «el govern pinedenc no ha presentat el Pla d'Acció Municipal, les propostes a desenvolupar en el mandat». Per això, veuen «falta de transparència i de foment de la participació en aspectes com l'elaboració dels pressupostos municipals». Marcos Ortega ha dit que «sempre fan propostes per millorar». Ha volgut destacar alguns aspectes on hi han posat l'accent com ara «crear un espai de debat sobre el futur de la façana marítima, la necessitat de la tarifació social, propostes polítiques en habitatge, assumir reptes en educació, fer el pla d'èxit escolar i polítiques per reduir l'atur». Ha afegit que l'equip de govern «anuncia sancions més important per l'incivisme, però en canvi no posa multes» i ha demanat un pla educatiu que fomenti un millor civisme. També ha parlat de fer un pla d'arbrat municipal «per explicar bé els motius per talar arbres i plantar-ne de nous, entre altres».

 

1

 

Pel que fa a la política general, ha dit que «han estat bàsics i necessaris per fer un canvi a Espanya» i per primer cop tenen ministres. Això, ha dit, «ha de repercutir en un canvi a Catalunya, amb diàleg i amb uns pressupostos que reverteixin les grans retallades del govern de Mas». Ha dit que calen «uns pressupostos més socials» i ha afegit que «a Barcelona, Ada Colau ha fet història, perquè tots els partits han votat a favor dels pressupostos menys el PP i C's». Ha dit que «potser no han estat majoritàris al Parlament o al Congrés, però son decisius i poden desbloquejar situacions per fer polítiques noves, diferents i que faci avenços democràtics amb una nova relació entre Catalunya i Espanya per ser més democràtics i pel dret a decidir».

Pel que fa a les Eleccions al Parlament, ha dit que «són necessàries perquè les coses han canviat i cal traçar ponts».