Vés al contingut
2

Estudiants i treballadors de l'Alt Maresme reclamen la millora del transport públic a Girona

Estació de Pineda. Foto: Ràdio Pineda

 

Estudiants i persones que van a treballar a Girona cada dia reclamen una millora del transport públic des de Pineda i l'Alt Maresme. Ho han explicat en un reportatge que hem emès aquest matí a Ràdio Pineda.

ESCOLTA AQUÍ EL REPORTATGE

 

Expliquen que abans del temporal ja hi havia pocs trens directes cap a Girona. Després del temporal la situació s'ha complicat. Actualment la línia R1 i RG1 acaba el seu recorregut a Malgrat de Mar degut a l'enfonsament del pont a La Tordera. A Malgrat, els usuaris de tren han d'agafar un bus que els porta fins a Blanes i d'allà tornar a agafar un altre tren per anar a Girona, i sovint també han de fer transbordament a l'estació de Maçanet-Massanes.

Han explicat a Ràdio Pineda que els horaris no encaixen, i els suposa moltes esperes en transbordaments. I de tornada, els que surten més tard de Girona, quan han de fer l'enllaç per arribar a Pineda ja no tenen tren i els han d'anar a buscar.

Podeu tornar a escoltar íntegrament el reportatge, amb les veus i tots els testimonis escrits (que ens han arribat via Instagram i Facebook de Ràdio Pineda) al servei de ràdio a la carta de Ràdio Pineda. Apartat l'Entrevista.

 

Petició de l'Ajuntament de Pineda a la Generalitat

Per la seva part, l'Ajuntament de Pineda, a través de l'alcalde, Xavier Amor, ja va fer la petició a la Generalitat d'un autobús que connecti l'Alt Maresme amb Girona. La resposta de la Generalitat, amb data de 14 de febrer i signada per Damià Calvet, és ara per ara negativa. Diu que «el moviment d'usuaris cap a Girona és molt inferior al que es trasllada cap a Barcelona» i consideren que els serveis actuals de transport «són suficients mentre no es recuperi la normalitat en els serveis ferroviaris»

 

L'Ajuntament ha fet pública a través de les xarxes socials la resposta de la Generalitat:

 

2