Vés al contingut
1

El manifest del Dia Internacional de les Dones reclama "desmuntar les estructues que creen diferències entre dones i homes"

La lectura del manifest ha anat a càrrec de diverses regidores de la corporació, de govern i oposició i la també diputada al Parlament Mònica Palacín. El manifest parla de la necessitat de la igualtat i l'eradicació del sistema patriarcal que discrimina. Els drets estan reconeguts però el manifest diu que «no és plenament real». També assegura que «hi ha hagut progressos però la igualtat no és una realitat, amb diferències en molts àmbits i amb dades que ho demostren». El manifest també parlar de la bretxa salarial entre homes i dones. També parla de la situació de la dona a l'esport i dels estereotips de gènere, entre altres.

El text també diu que «cal desmuntar les estructures que mantenen les diferències entre homes i dones» i assegura que «les dones no defallirem i no hi ha marxa enrere».

 

1
 

 

 

1

 

Les activitats programades s'allarguen fins el cap de setmana i inclouen, entre d’altres, tallers, exposicions, conferències, i teatre. L’Ajuntament pretén donar protagonisme a les dones, sensibilitzar i conscienciar a la societat de la necessitat d’aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones. Ho fa a través d’un programa especial d’activitats dirigides per a tots els públics. Tallers, exposicions, conferències, activitats esportives, teatre i exhibicions.

La regidora d'igualtat Verònica Rebollo, ha dit que «encara hi ha moltes coses per fer, i l'Ajuntament de Pineda destina recursos per lluitar contra la desigualtat». També ha dit que «el programa d'actes vol ser festiu, però reivindicatiu des de molts àmbits, al ser una qüestió transversal».

Com a actes destacats, s’ha organitzat una jornada de teatre i dansa a L’Auditori enfocada a tots els públics. Divendres des des les 5 de la tarda es podrà veure les peces 'First Round' a càrrec de Las Fritas i 'Dona-Foc, la dona que es crema' de Les Fugitives. El primer espectacle es tracta d’una crítica de la societat que determina el camí de les persones. El segon és un espectacle poètic que combina versos, música i feminitat mentre es ret homenatge a la figura de la nota poeta. Es clausurarà la jornada amb la peça de dansa El miracle de ser dones, a càrrec de l’Escola de dansa Municipal. Les entrades gratuïtes per aquesta jornada es poden reservar a Can Comas.

 

 

Et pots descarregar el manifest a l'arxiu .pdf que adjuntem (a sota)