Vés al contingut
1

Escoles tancades, reprogramació de visites mèdiques i cap activitat esportiva programada

Les escoles, instituts i universitats ja estant tancats des d'avui i durant quinze dies

Afecta l'escola pública i la concertada. El tancament també afecta escoles bressol, escoles de música, d'adults i d'idiomes, entre altres. El tancament es farà 15 dies i afectarà tots els centres educatius. Això també afectarà la preinscripció que havia de començar el 23 de març.


 

Suspeses totes les competicions esportives

La Federació Catalana de Futbol ha decidit la suspensió de totes les competicions de futbol i futbol sala. Per tant, els equips locals i comarcals no disputaran els partits així com les activitats formatives i d'entrenament.

La Federació Catalana de Bàsquet anul.la també totes les competicions i «tota activitat federativa» per una vigència mínima de 15 dies.

La Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral, suspèn també la competició que s'havia de celebrar aquest cap de setmana a Pineda i que aplegava l'Adiam, i diversos clubs esportius catalans i espanyols.

Així mateix, el complex esportiu de Can Xaubet informa als usuaris que es limitarà la participació a les activitats esportives a un terç de l'aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els i les participants, d'acord amb les mesures preventives establertes per la Generalitat. També demanen que «s'evitin les activitats aquàtiques en la franja de 17.00 h a 19.30 h, franja horària de màxima assistència de persones usuàries».

A nivell general també s'han suspès les dues properes jornades de lliga professional, i també afectat a les competicions internacionals.


 

Suspeses les activitats de lleure

El Centre Cultural i Recreatiu de Pineda també ha informat que l'activitat de l'Escola de Teatre Artur Iscla es suspèn fins a nou avís. El Centre també ha anunciat que posposa l'obra '7 anys' que s'havia d'estrenar el dia 22.

El Cau de Pineda i la resta d'activitats de lleure infantil i juvenil suspenen activitat fins a nou avís.

Les activitats a nivell general es suspenen a tot el país per intentar contenir els contagis i no escampar el virus.

El XIP també ha fet públic que suspèn la Carxofada que s'havia de fer el dia 29. S'informarà més endavant de la nova data en que es farà l'activitat.


 

Es re-programen visites i ingressos als hospitals

El Departament de Salut demana als hospitals i als ambulatoris a ajornar proves i visites. Per tant, es demana anar només als ambulatoris si és estrictament necessari. Es vol contenir la transmissió el màxim possible. Els ambulatoris i hospitals ajornen proves no urgents i els hospitals revisen les operacions per prioritzar l'atenció a qui ho necessita. Salut no descarta que professionals sanitaris jubilats tornin a exercir durant un temps.


 

El menjador social de Poblenou tanca fins a nou avís

Degut a la situació extraordinària actual,  i seguint les recomanacions de les autoritats. sanitàries, el menjador entendrà tancat des del dia 13 fins a nou avís. Tampoc es faran les classes de català i castellà.

Aquesta mesura s'ha pr
es per no afavorir el contagi de la malaltia davant la impossibilitat de deixar suficient espai de separació entre els usuaris. També els voluntaris han expressat la seva por a contagiar-se o contagiar algú.

 

 

1