Vés al contingut
1

"A Pineda hi ha hagut situacions d'abús en la sortida dels nens i nenes al carrer"

Els infants menors de 14 anys ja poden sortir al carrer des d'aquest diumenge. Els nens i nenes han canviat la imatge que teníem fins ara dels carrers i places. En molts casos, s'han seguit les recomanacions i la normativa prevista, però, en d'altres casos, tot això no s'ha respectat: Molts infants han sortit acompanyats dels dos progenitors, mentre que la normativa diu que només els pot acompanyar un adult. També s'han produït trobades de famílies i grups. També hi havia algunes persones fent esport, fent ús de les bicicletes estàtiques del passeig... i sense nens. Molta gent es va queixar per xarxes socials.

 

L'inspector en cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu, ha dit a Ràdio Pineda que molta gent ha actuat amb responsabilitat, però ha lamentat que també "hi ha hagut situacións d'abús i incompliments en la sortida dels nens al carrer"

 

En declaracions aquest matí a Ràdio Pineda, ha posat alguns exemples d'incompliments, i ha lamentat que hi hagi "picaresca" en una situació tan greu com és l'estat d'alarma que estem vivint. Per exemple, un matrimoni passejant amb un nen i un gos, dient a policia que "un passeja el nen i l'altre passeja el gos". Ha demanat no caure en la "picaresca absurda" i no donar mal exemple als altres, ni tampoc als nens. Carles Santacreu ha dit que "cal complir les normes, ja que ho estem fent molt bé fins ara".

 

Ha afegit que "es tracta de que els nens s'airegin i passegin una mica, res més" i " no fer grups ni trobades amb amics, i mantenir la responsabilitat fins ara". L'inspector en Cap de la Policia Local de Pineda també ha dit que "la platja està parcialment oberta, però no ha de ser el focus d'atenció perquè llavors es poden produir aglomeracions, que és el que hem d'evitar".

 

1

 

El resum de la normativa, amb la sortida dels infants és aquest:

 

1- Els menors de 14 anys poden sortir a passejar com a màxim una hora (1 cop), a un radi d’un quilòmetre de 9h. a 21h.

 

2- Adolescents i joves de 14 a 18 anys poden sortir a fer les mateixes activitats que estan permeses als adults durant l’estat d’alarma.

 

3- Els nens aniran acompanyats d’un adult o un germà/ana gran.

 

4- Cada adult podrà sortir com a màxim amb tres infants.

 

5- No es pot anar als gronxadors, però sí poden portar joguines, com un patinet o una pilota. A Pineda no es pot anar al tram de platja afectat pel temporal. Sí es pot anar als altres trams de passeig, sempre i quan es compleixin la resta de requisits.

 

Cal remarcar també que, òbviament, si tenen símptomes de covid-19 o estan en règim d'aïllament com possible contacte no poden sortir.