Vés al contingut
Mossos

Comença el judici per una violació grupal a Pineda a una menor de 14 anys

Els dos acusats majors d'edat implicats en una violació múltiple a Pineda, el 2018, seuen avui al banc dels acusats

Des des dilluns, la secció 10 de l'Audiència Provincial ha escoltat la declaració de la víctima, que quan va patir la violació tenia 14 anys. Recordem que la Fiscalia demana entre 164 i 149 anys de presó a dos joves per participar presumptament en una violació grupal de 10 joves a la menor el 22 de març de 2018. Els fets van quedar sota secret de sumari.

 

És tracta d'una agressió sexual múltiple, comesa per una desena de joves, entre ells suposadament els dos acusats que són majors d'edat. Altres dos menors, han tingut un procés judicial paral.lel segons informa l'Agència EFE. La resta de joves no han pogut ser identificats.

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha expressat la seva condemna més enèrgica pels fets, «si finalment estiguessin provats» i a lamentat també el fet que «estem parlant de menors, i això encara colpeja amb més força». Amor ha explicat també que van estar assessorats pels Mossos d'Esquadra per preservar les identitats dels menors, i van col·laborar amb el que se'ls va demanar des de la investigació, i molt atents pel secret de sumari»

 


Ho van gravar amb els seus mòbils, amb vídeos i fotos

La violació es va produir en una masia abandonada del terme de Pineda, a la qual no es podia accedir en vehicle, on una desena de joves van dur per la força a la menor, que llavors tenia 14 anys, i la van violar «aprofitant la seva situació de temor, submissió i total indefensió", segons la Fiscalia. A més, ho van gravar amb els seus mòbils, prenent vídeos i fotos, en imatges que posteriorment van difondre en xarxes socials. Segons s'ha sabut, la violació va finalitzar quan es va escoltar la sirena d'un cotxe de policia a la zona, davant el que els joves van abandonar el lloc i van deixar sola a la menor. A un dels acusats, la Fiscalia també l'acusa de la «utilització de la menor per elaborar pornografia infantil».


 

El ministeri públic també demana que els dos acusats indemnitzin conjuntament la víctima amb un milió d'euros pel perjudici moral que li van causar, així com per les seqüeles produïdes, l'edat de la noia, i els trastorns psíquics que va patir a causa de la violació. La noia va estar a l'hospital un mes després dels fets per estres post-traumàtic segons la investigació.


En el seu moment, l'Ajuntament de Pineda va col·laborar en tot allò que des de la Judicatura i la investigació de Mossos d'Esquadra se li va demanar.