Vés al contingut
1

Pineda controlarà l'aforament a les platges amb drons amb una mesura pionera a Catalunya

 

Per facilitar la vigilància es dividirà la platja en 15 sectors

El municipi ho tindrà enllestit a partir del 13 de juny coincidint amb la incorporació dels i les socorristes


 

L'Ajuntament de Pineda està preparant la reobertura de les platges per la temporada estival adaptades a les noves necessitats que comporta l’actual situació sanitària. El consistori està treballant per tenir la platja enllestida i el sistema de control d’aforament pel 13 de juny. Es dividirà les platges en 15 trams, que es trobaran identificats i amb informació sobre l’aforament de cada un d’ells segons ha explicat l'alcalde Xavier Amor.

Cadascun dels trams tindrà dues passeres, amb un únic punt d’accés i de sortida, per minimitzar la possibilitat d’aglomeracions. Xavier Amor ha dit que es destinaran més esforços a les platges més concorregudes. El servei es farà durant els mesos de juliol i agost, especialment en cap de setmana.

 

1

 

1

 

1


 


 

Intel·ligència artificial i drons

L’ajuntament ha estudiat diverses alternatives per controlar l’aforament amb drons. Aquest sistema capta imatges i identifica de forma anònima el nombre de persones que hi ha a cada tram mitjançant algoritmes. El responsable del servei Joaquim Coll ha dit que «no es filmen imatges sinó que un sistema d'algoritmes calcula la quantitat de persones mitjançant punts». També ha dit que no se sobrevolaran persones sinó que es farà tot des del mar.

Aquesta mesura permet una anàlisi immediata de les dades per tal que la Policia Local pugui prendre les decisions oportunes amb relació a cada un dels trams analitzats. El marge d’error amb aquest sistema és mínim, ja que captura no només el nombre de persones usuàries de la platja sinó també com es distribueixen. Segons l’alcalde Xavier Amor, “aquest fet és un element important, ja que la normativa també limita el nombre de persones que es poden agrupar”.

També ha dit que «Pineda és una població pionera en oferir el servei i controlar de forma no invasiva l'afluència a les platges.

 

1

 

Més novetats

L’ajuntament de Pineda també acaba de preparar tots els serveis de la platja perquè es pugui gaudir de la platja com cada any. L’objectiu de l’ajuntament és reduir els riscos sanitaris i oferir tranquil·litat i confiança per visitar el municipi aquest estiu.

Com a novetat d’enguany i a banda dels trams, també s’habilitarà una zona d’ombra per a persones amb mobilitat reduïda que es trobarà prop dels dos mòduls de salvament i de l’accés a les cadires amfíbies per a la pràctica del bany.

 

Més línies de vida i lavabos adaptats

Les platges del municipi tindran línies de vida, tres més que l’any passat, mòduls de recollida de residus i punts de reciclatge a tots els trams, dutxes i lavabos totalment adaptats que s'han instal.lat avui mateix.

L’ajuntament senyalitzarà tots els passos d’accés a les platges amb la informació de tots els trams i dels serveis que a les platges pinedenques.

 

1

 

1