Vés al contingut
1

Pineda passa a la fase 3 de la desescalada

Les regions sanitàries de Girona i també la Catalunya Central hem passat avui a fase 3 i només quedaran en fase 2 la regió metropolitana de Barcelona i Lleida. Però el Procicat ha anunciat que demanarà que tota Catalunya passi a fase 3 aquesta mateixa setmana, per tant, els habitants de Barcelona ja podrien viatjar a poblacions com ara a l'Alt Maresme.

Si finalment no avancessin, el dilluns 21 de juny ja passarien directament a l'anomenada 'nova normalitat', amb la caiguda de l'estat d'alarma.


La fase 3, on ja s'hi troba Pineda i la Regió Sanitària de Girona, permet reunions de fins a 20 persones –sempre mantenint les distàncies de seguretat- i l’obertura de barres de bars o l’ampliació de l’aforament de les terrasses exteriors de fins al 75%. A més, poden obrir tots els comerços -independentment de quina sigui la seva superfície- al 50% de la seva capacitat, i s'obriran centres recreatius turístics, zoològics i aquaris, també amb la meitat d'aforament. També es poden fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides a joves i infants.


S'obriran les fronteres el proper diumenge 21 de juny, i per tant, es podrà viatjar a França i Andorra i a la resta de països europeus. A partir de l'1 de juliol es podrà viatjar a altres països fora de la Unió Europea considerats «segurs».

 

Nous ingressos per Covid-19 a l'Hospital Sant Jaume de Calella

A l’Hospital de Calella hi ha 4 pacients ingressats per la Covid-19 (154 acumulats). S’han registrat 2 nous ingressos. Recordem que l'hospital de l'Alt Maresme havia quedat a zero pacients però ara hi ha quatre nous ingressats. A l’Hospital de Blanes es manté el nombre de 2 pacients ingressats per coronavirus (118 acumulats).

El nombre de professionals en aïllament per la Covid-19 de la Corporació es manté en 4 persones.