Vés al contingut
1

Endesa incorpora ulleres de realitat mixta, que fusionen el món real i el virtual, per a protegir els boscos del Maresme

Fotos: Endesa

 

La Companyia ha adquirit 10 cascos amb lents integrades que permeten veure, sobre el terreny quin volum de vegetació cal talar o podar per la seva proximitat a instal·lacions elèctriques al Maresme i al Vallès Oriental.

També s’han fet revisions termogràfiques en helicòpter, s’han utilitzat drons per comprovar-ne l’estat, inspeccions acurades a peu de línia i tales i esporgues selectives de les masses vegetals que creixen al voltant de les infraestructures elèctriques, entre d’altres.

En total, Endesa ha destinat enguany més de 2 milions d’euros a la comarques del Vallès Oriental i el Maresme en el Pla anual per a la campanya de protecció dels boscos.

 

1

 

Control i neteja de la massa vegetal

Del total de gairebé 100.000 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a Catalunya, el 53,4% són aèries i, per tant, estan subjectes d’alguna manera a zones boscoses o amb vegetació. L’especial orografia dels boscos, com a  element viu, que creix i canvia constantment, fa que la Companyia destini una inversió singular per protegir els espais forestals catalans, seguint les seves directrius de sostenibilitat i protecció ambiental. Es focalitzen els espais boscosos i d’altres especialment sensibles per a la societat, que reclamen una protecció i una dedicació màxima.

En concret un 97% de les línies d’alta tensió (AT) que hi ha repartides pel territori són aèries, mentre que de mitjana tensió (MT) en són un 53% i de baixa tensió (BT) un 50%.