Vés al contingut
violencia masclista_unsplash

El SIAD Maresme afirma que la violència masclista ha augmentat a la comarca durant el confinament

Foto: Unsplash

 

 

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Maresme ha vist augmentades les peticions d'ajuda, que en total han estat 259 atencions, un 48% més respecte al mateix període de l'any anterior. Concretament, més de la meitat d'aquestes peticions d'ajuda han estat per part de dones que pateixen violència masclista.

Segons expliquen els professionals d'aquest servei, les situacions de violència masclista que ja es donaven abans del confinament han empitjorat amb la convivència continuada durant moltes setmanes. Amb tot això, professionals destaquen certes mancances, com la necessitat d'allotjament d'urgència i de recursos per fer el tracte i derivació corresponent a cada cas.

 

Els diversos serveis d'atenció com els serveis socials, el SIAD's, el Servei d'Atenció Especialitzada o els Cossos de Seguretat, s'han organitzat en xarxa per poder donar una resposta ràpida a les peticions d'ajuda de les dones de la comarca.

Els professionals coincideixen que s'han incrementat els conflictes materno i paternofilials agreujats per la salut mental i el consum de drogues. També afirmen que hi ha un augment de la violència de progenitors envers les seves filles i fills.


 

Contactar amb el SIAD Maresme

El Servei d'Informació i Atenció a la Dona del Maresme forma part del Consell Comarcal. Us podeu adreçar a aquest servei a la seu del Consell Comarcal a la Plaça Miquel Biada nº1 de Mataró. L'horari d'atenció és dilluns, dimecres, dijous i divendres en horari de matí, de 9:00 h a 15:00 h, i els dimarts en horari de matí i tarda, de 9:00 h a 14.30 h i de 16:30 h a 19:00 h.

També podeu contactar amb el SIAD Maresme via telefònica al 667 18 27 81, i per correu electrònic: siad.maresme@ccmaresme.cat.