Vés al contingut
1

Els pescadors de Pineda coneixen bé el peix aranya i les conseqüències que pot tenir patir una pessigada

A la foto, aranyes pescades a Pineda en primer terme. Foto: Diego Torres Palop

 

Arran de la mort d'un noi de 16 anys a Platja d'Aro per la pessigada d'un peix aranya al coll, els mitjans de comunicació han publicat moltes notícies sobre aquest animal que viu a la Mediterrània, sovint molt a prop de la costa.

 

Els pescadors de Pineda i d'arreu coneixen bé aquest animal, i de fet, es pesca amb normalitat a la costa. És molt habitual la seva pesca fins i tot des de barques recreatives amb canya o altres estris. Viu semienterrat a la sorra i té una aleta dorsal amb agulles on hi té el verí així com dues punxes més a les brànquies, que són igual de perilloses. Quan un pescador pesca aranyes, el primer que fa és 'desarmar-les' com es diu en argot mariner, per tant, tallar i retirar les punxes que poden punxar el verí. La toxina pot ocasionar un dolor molt fort, marejos, pèrdua de consciència i fins i tot la mort en casos molt concrets ja que el verí afecta el sistema nerviós.

 

No cal tenir por de patir la pessigada d'un peix aranya a la costa mentre prenem el bany ja que viuen a més fondària. Però sí que poden viure també prop de les roques, per tant, cal estar atent.