Vés al contingut
1

S'organitza a Pineda un acte reivindicatiu sobre l'1 d'octubre de 2017

A les 8 del vespre es va fer l'acte central al Pati de Can Comas amb parlaments, projeccions, actuacions d'artistes locals i torn obert de paraula. Durant l'acte es va recordar els fets de l'1 d'octubre de 2017 a Catalunya, però especialment a Pineda. Durant els parlaments, un membre que va ajudar a organitzar la jornada de votació, va fer un relat personal de com va viure aquella jornada.

 

1

 

Durant l'acte també es va fer una dura crítica contra el govern local de Pineda durant aquells fets, i van fer un repàs d'alguns esdeveniments com ara les càrregues policials en alguns pobles i ciutats, també del Maresme, o dels fets a Calella amb un episodi d'agressions pels carrers. També van destacar els fets del 3 d'octubre a Pineda quan es va fer una vaga general, i hi va haver una concentració davant l'hotel on s'allotjaven els policies nacionals que va ser portada de tots els informatius de tot arreu. Aquella concentració va durar diversos dies, entre l'1 d'octubre i el 5 d'octubre. Tot l'episodi va ocupar les portades de tots els diaris i informatius a la televisió.

 

També es va fer la lectura del manifest on van destacar les 2850 persones que han passat per un procés judicial arran d'aquells fets i es va demanar «acabar de fer la República Catalana i no renunciar al projecte».

Durant l'acte també es van llegir algunes poesies i van actuar dos artistes locals amb cançons pròpies, o de Lluís Llach entre altres.

 

1

 

1

 

També es va fer la recollida de signatures per demanar l'amnistia dels presos independentistes. L'acte va aplegar un centenar de persones al pati de Can Comas i es van seguir els protocols arran de la Covid-19.

Actes organitzats per les entitats sobiranistes de Pineda.