Vés al contingut
1

El nou brot de COVID-19 a l'Hospital de Calella suma ja 18 casos

Foto: Ràdio Pineda

 

Arran dels 9 casos detectats a la unitat de mitjana estada polivalent, des de la Direcció d’Atenció Sociosanitària de l'Hospital s’han continuat fent proves als residents que van presentar resultats no concloents a la PCR i se n’han detectat 9 casos més. Per tant, sumen un total de 18 persones amb test positiu. Recordem que l'origen del brot, segons ja van informar des de l'hospital, és un pacient ingressat que va donar negatiu en una primera prova, però passat uns dies va presentar febrícula, se li va repetir la PCR i va donar positiu.

La majoria d'afectats s’han traslladat a la primera planta de medicina interna, habilitada per tractar casos Covid-19, i també s’ha sectoritzat la planta de mitjana estada.

La Corporació de Salut ha informat que estan seguint, en tot moment, els protocols dictats pel Departament de Salut i s’està fent un seguiment acurat dels casos i vigilant de prop l’evolució dels pacients per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

 

Recompte de casos

Amb relació al recompte de casos general dir que, el nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 21 persones a l’hospital de Calella, 6 al sociosanitari i 15 a Blanes.

 

En relació al recompte de la setmana passada (19/10), a l’Hospital de Calella s’han registrat 12 ingressos, 2 altes i 1 defunció d'un pacient pal·liatiu que va resultar ser positiu.

I a l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (19/10), s’han registrat 5 ingressos i 2 alta.

 

 

Segons els informes de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 563,19 punts i l’RT és del 2,13. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és ara de 321,62 punts i l’RT és de l’1,33. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot passa els 500 punts fins als 657,55 i l’RT és de l'1,57.