Vés al contingut
1

El ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat els canvis en el cartipàs municipal

 

Es crea una regidoria específica pel Pla de Reconstrucció Social i Econòmic amb Jordi Masnou al capdavant i la regidoria de Seguretat i Mobilitat l'assumeix la 1a. Tinent d'Alcalde Sílvia Biosca, que manté Presidència i Comunicació. La resta de regidories es mantenen sense canvis. Els canvis es van aprovar amb els vots a favor del PSC i l'abstenció dels grups de l'oposició ERC-JxPineda, Pineda En Comú i En Marxa JuntsxCat.

 

Modificació Ordenances Fiscals 2021, marcades per la crisi de la COVID-19

El regidor Javier Aguirre Aguirre va explicar en el ple que impostos i taxes es congelen. Va dir que no hi ha grans canvis de cara a l'any vinent per la situació de crisi i s'ha optat per congelar preus pel moment complicat que s'està vivint. També es mantenen els ajuts i les bonificacions.

Alhora, va explicar que cal garantir ingressos perquè la finalitat és garantir els serveis de l'Ajuntament, i «calen ingressos per poder donar ajuts» «Si no recaptem difícilment podem ajudar»

 

ERC es va abstenir El regidor, Francesc Gil va demanar poder reunir-se i treballar conjuntament en la reforma de les ordenances per adaptar-les al moment actual. Va dir que cal mantenir els ajuts i fer algun pas endavant, com ara rebaixar l'IBI i aplicar bonificacions.

 

Pineda En Comú va votar a Favor El regidor portaveu, Marcos Ortega, es va mostrar a favor i va dir que la situació de crisi fa que s'hagi de congelar impostos i taxes, cosa que s'ha ha fet, i va manifestar que recullen les aportacions del seu grup, com el compromís en la tarifació social i l'elaboració d'una guia d'ajuts i bonificacions

 

En Marxa-JxCat es va abstenir. La regidora portaveu, Noemí Llorens, va dir que les ordenances s'han fet amb un criteri continuista, amb l'excepció d eles millores mencionades, i que el seu vot era abstenció

 

El ple també va portar a aprovació diverses qüestions relacionades amb urbanisme relacionades sobretot amb escoles i instituts de Pineda. Entre les obres destacades és l'ascensor a l'escola Jaume I, cimentació pels mòduls de l'Institut Pineda que han d'arribar properament, o la millora de la coberta de l'Institut Euclides o la cimentació dels mòduls a l'Escola Horitzó que ja estan instal.lats.

 

El ple aprova també les tarifes dels taxis per l'any que ve i l'aprovació de delimitació entre els termes municipals de Pineda i Sant Cebrià de Vallalta, al sector de Tres Termes. Es tracta d'un punt tècnic que delimita correctament tres fites entre els termes municipals ja que l'antic document era de l'any 1919. Fa referència a les fites a la serra del Sot de l'Infern, al Collet de Sant Andreu i al Collet dels Tres Termes.

 

El ple també porta a aprovació diversos punts relacionats amb el funcionament del propi ajuntament i amb l'àrea d'urbanisme.


 

Torn obert de Paraules

La regidora portaveu d'ERC-JxP Mònica Palacín va preguntar sobre les ordenances fiscals i el calendari sobre Pla de Reconstrucció arran de la crisi de la Covid-19. També va demanar un fòrum participatiu també per fer el pressupost municipal i les ordenances.

Mònica Palacín també ha pregunta sobre el tema judicial dels fets posteriors a l'1 d'octubre a Pineda, en relació amb els hotels on s'allotjaven els agents de la Policia Nacional. En aquesta pregunta, el regidor Jordi Masnou va dir que es reserva el dret de no fer cap declaració. També van preguntar sobre les beques menjador i sobre els ajuts a l'habitatge de l'Ajuntament de Pineda. ERC-JxP també va fer esment del 25 de Novembre, dia de la Lluita contra la Violència Masclista i va demanar crear un Pla d'Igualtat que a Pineda no existeix. El govern del PSC ha reconegut que el pla no existeix i s'ha compromès a treballar per activar el pla i a fer activitats de cara al 25N.

 

 

El regidor portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega va fer un prec perquè el govern municipal compleixi els acords del Pla de Reconstrucció Social i Econòmic, i que que tot el que s'acordi tiri endavant. També va fer una pregunta per la contractació d'uns educadors de carrer per part de l'Ajuntament. Pregunta i conèixer detalls sobre quants n'hi haurà i què faran. També va demanar que la fibra òptica arribi a tot arreu i es facin accions per poder arribar a on no arriba. També va preguntar sobre el protocol de neteja dels centres educatius. quan s'utilitzen els centres oberts aules de centres educatius Jaume i I Antoni Doltra. Finalment va preguntar sobre el butlletí A prop. L'equip de govern ha dit que fins ara no s'ha pogut publicar i la previsió és reiniciar-ho al desembre, coincidint amb la difusió de Nadal.

 

Noemí Llorens d'En Marxa-JuntsXCat, ha preguntat sobre el «patiment pel pel tancament de bars i restaurants». També va preguntar sobre els ajuts a l'habitatge i va preguntar a quantes persones atenen. El govern ha respost que «les xifres s'han disparat i la setmana que ve es podran conèixer les dades». També va preguntar per la pandèmia a les residències de Pineda i va preguntar en quin punt està la situació.

També va preguntar sobre el Servei d'Atenció a les Dones i per l'ampliació del servei del SIAD. Finalment, va demanar que l'Ajuntament de Pineda tingui un codi ètic de conducta, ja que el que hi ha és molt antic i cal adaptar-lo a l'actualitat.