Vés al contingut
1

La Generalitat endureix les restriccions fins l'11 de gener


 

Els canvis es començaran a aplicar a partir d'avui dilluns fins l'11 de gener, amb algunes excepcions en els dies festius.


Durant els dies de festa es podran ajuntar un màxim de 10 persones, incloent nens, si aquests són de dues bombolles de convivència. La resta dels dies les reunions poden ser d'un màxim de 6 persones.


 

Bars i restauració

Els canvis són importants perquè només podran atendre clients que vulguin consumir allà mateix per esmorzar -de 7.30 a 9.30- i per a fer dinars -de 13.00 a 15.30-. Queda anul·lat el servei de tarda i els sopars. A les taules només podrà haver-hi 4 persones, llevat que siguin membres d'una única bombolla de convivència, i en els interiors l'aforament seguirà sent de l'30%.Podran fer menjar per emportar o per portar a domicili.


 

La mobilitat per Catalunya

Es manté el confinament perimetral de Catalunya. El tancament comarcal de cap de setmana passa a ser de dilluns a diumenge. Les excepcions són la visita a familiars amb bombolles de convivència o per anar a un destí fix com una segona residència.


 

El comerç

Només podran obrir amb un 30% del seu aforament les botigues i espais de menys de 800 metres quadrats. En els comerços més grans s'aplicarà el límit de l'30% d'aforament total.


 

Els gimnasos i instal·lacions esportives

En espais tancats tindran un aforament màxim de l'30% amb bona ventilació, amb cita prèvia, amb els vestidors tancats i que les activitats grupals siguin amb mascareta.


 

Altres mesures

Els parcs infantils en tanquen a les 8 del vespre i s'ha de fer teletreball sempre que sigui possible. Els actes religiosos o cerimònies civils a un 30% del seu aforament -500 persones com a màxim, o 1.000 si hi ha bona ventilació-; i continuaran tancats els espais infantils lúdics interiors, les festes majors, bingos, casinos i sales de joc.