Vés al contingut
1

La vacunació contra la Covid-19 arribarà a Pineda de forma imminent

Foto: Premsa Departament de Salut

 

La vacunació contra la Covid-19 arribarà de forma imminent a Pineda, durant els propers dies. Es començarà amb la primera fase prevista pel Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut, i en deu dies es preveu haver administrat una primera dosi a les persones que viuen o treballen en una residència de gent gran.

 

1
El transport es fa amb vehicles específics. Foto: Premsa Salut

 

La directora de l'ABS Pineda, la dra. Adriana Ramos, ha explicat a Ràdio Pineda que a banda de les residències, la primera etapa de vacunació també va dirigida a professionals sanitaris, i persones amb una dependència reconeguda de grau tres, així com aquells que en tenen cura. L'adjunta a direcció de l'ABS Pineda, Mas Masvidal, ha volgut transmetre un missatge de confiança a la població pel que fa a la vacuna. Ha dit que no és obligatòria, però sí molt recomanable. La directora de l'ABS, la dra. Adriana Ramos, ha dit també que aquests dies es centraran en les residències, però també informaran properament de com seguirà el procés de vacunació a la resta de la població.

 

 

 

1
La infermera que ha administrat la primera dosi de la covid-19 a Catalunya Idioia Crespo mostra la vacuna. Foto: ACN

 

A la Regió Sanitària Girona, on pertant l'ABS Pineda, hi haurà quaranta infermeres i dotze administratius que conformaran dos equips mòbils. Faran la vacunació sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarregaran de gestionar les vacunacions en el territori. A la Regió Sanitària de Girona les primeres dosis van arribar al migdia de diumenge i a les quatre de la tarda es va administrar la primera vacuna a la residència pública de Gent Gran de Creu de Palau, a la ciutat de Girona. Esteve Font Nicolàs, de 93 anys, ha sigut el primer en rebre la injecció de Pfizer. Ara estem pendents de l'arribada a Pineda de la vacuna.