Vés al contingut
1

Normalitat en la represa del curs escolar a les escoles i instituts de Pineda

 

Fotos d'arxiu.
 

Escolta aquí les entrevistes

 

El curs escolar s'ha reprès després de les vacances de Nadal amb la incògnita de si finalment caldrà tancar els centres en algun moment per l'evolució de la pandèmia. Les escoles de Pineda han pogut obrir amb normalitat, i durant la setmana passada ja es van preparar els centres per poder acollir als alumnes i al professorat. Les directores de les escoles que hem entrevistat han explicat que «s'ha reprès el curs amb normalitat, amb un cert temor que pugui empitjorar la pandèmia i hagin de tornar a fer algunes classes telemàtiques». En general, però, consideren que podran continuar la seva tasca de forma presencial.

 

La directora de l'Escola Montpalau, Dolors Nogueras, ha dit que «l'inici ha estat normal i amb ganes de tornar a l'escola». Ha afegit que «els pares i mares han abrigat bé als seus fills i filles, però l'escola ja fa dies que s'havia preparat per acollir l'alumnat».

La directora de l'Escola Sant Jordi, Cristina Estopà, ha dit que «l'inici ha estat normal i tothom estava ben organitzat».

La directora de l'Escola FEDAC Mare de Déu del Roser, Paqui Torres, ha dit que «l'escola pren les mesures que dicta el Departament – i ha afegit- que hi havia moltes ganes de començar esperant que el curs continuï bé».

La directora de l'Institut Joan Coromines, Elisabet Andreu, ha dit que «l'inici ha estat normal i la sensació és que tothom tenia ganes de retrobar-se amb els companys, tot i que el primer dia han passat una mica de fred».


 

Confiança en que no s'hagin de tancar els centres a causa de la pandèmia

Pel que fa a les pors d'un confinament encara més dur, que impliqui el tancament de l'educació presencial, tots els directors directores confien en que no s'hi hagi d'arribar.

La directora de l'Escola Montpalau, Dolors Nogueras ha dit que «si es tanquen les escoes es perdrà molt perquè el millor és l'aprenentatge presencial». Ha dit que confien en que «això no passarà».

La directora de l'Escola Sant Jordi, Cristina Estopà, també ha dit que «esperen la normalitat que han tingut al primer trimestres». Ha afegit que «ara ja saben que poden impartir educació de forma telemàtica, però mai és el mateix».

La directora de l'escola FEDAC, Paqui Torres, ha dit que «el professorat té confiança en que l'escola no tancara per la Covid-19, però de totes formes estan preparats per qualsevol escenari». Ha afegit que «les escoles són segures i els alumnes tenen molt clar el protocol que cal seguir, i per tant, el risc de contagi a l'escola és més baix que en altres entorns en que es barregen grups».

La directora de l'Institut Joan Coromines Elisabet Andreu ha dit que «confia en poder finalitzar el curs ja que és molt millor que els alumnes rebin les matèries de forma presencial».

 

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha dit que només en una situació de confinament total s'haurà de replantejar "què fer amb l'escola", tot i que ha afegit que ara per ara no hi ha sobre la taula aquesta opció. "És el darrer que tancarem", ha dit i ha afegit que l'escola "és el servei públic essencial més important després del sanitari". I fins i tot en cas de tancament presencial, es mantindrien oberts el servei de menjador o l'atenció a fills de treballadors essencials.

 

Classe confinada a l'Institut Pineda

Un grup està confinat a l'Institut Pineda. Es tracta d'un grup de batxillerat i el centre ha hagut de confinar un grup. La directora Pilar Tagua ha dit que «espera que tot vagi bé» i ha expressat la confiança en que sigui així.

 

1