Vés al contingut
1

El Consell Comarcal del Maresme destinarà diners per la redacció de l’estudi d’alternatives de l’emissari submarí de Pineda

 

Foto d'arxiu.

 

Es tracta de l'emissari submarí de l'EDAR de Pineda, ubicat enfront la planta de pre-tractament, just al costat del cementiri de Pineda. El projecte contempla un nou estudi que comprovi l'estat actual que presenta l'emissari submarí (tant en la zona terrestre com en la zona marítima). També ha de servir per concretar i valorar totes aquelles alternatives estructurals que cal dur a terme perquè millori la seva funcionalitat.


 

El pressupost global del CCM és de gairebé 53 milions d'euros i destina gairebé 9 milions a inversions mediambientals

Totes les àrees del Consell Comarcal es beneficien d’aquest pressupost, essent Medi Ambient i Canvi Climàtic la que aplega el 58,3% dels comptes comarcals. En concret, amb un increment del 13,5%, disposarà l’any vinent d’un pressupost de 28.851.128€.

Segueixen, per volum pressupostari, els serveis inclosos a les dues àrees més socials. En concret, Serveis a les Persones, amb un creixement del 49%, disposarà d’11.281291€ i Equitat i Acció Social suma 7.670.000€ experimentant un increment del 14,3%.

Serveis Generals i d’Organització i Recursos Humans – que aplega el suport administratiu, econòmic i jurídic a tots els serveis comarcals – creix un 26% i comptarà amb 2.556.428€.

Promoció Econòmica, l’àrea que impulsarà les mesures de reactivació econòmica i ocupació, doblarà el seu pressupost arribant a 1.021.398€.

D’altra banda, el Pressupost 2021 del Consell Comarcal dóna entitat pròpia a les àrees de Planificació Estratègica i Serveis als Municipis i Innovació que, respectivament, disposaran de 892.387€ i 558.880€.

El pressupost ha estat aprovat amb els vots favorables d’ERC, JxCat i el Conseller No Adscrit. Els grups comarcals del PSC, CUP i ECG es van abstenir. C’s hi va votar en contra.


 

El Consell Comarcal sol·licita a l’ACA 4,6 milions d'euros per a millores i noves inversions en el sistema de sanejament

Es contempla la millora de l’eficiència energètica de la planta depuradora del Montpalau, i la instal·lació de plaques solars a l’EDAR Sant Daniel (Tordera).

També preveu millores per minimitzar les molèsties que les instal·lacions de depuració d’aigües residuals provoquen en el veïnat. El Pla incorpora actuacions de desodorització en les EDAR de Pineda i d’Arenys.

 

A banda de les actuacions de conservació i manteniment de les 11 EDAR (estacions depuradores), els 40 bombaments i els més de 115 quilòmetres de col·lectors que hi ha al Maresme, aquest Pla contempla millores que permetin la gradual incorporació de sistemes que facilitin l’estalvi energètic i una dependència major de les energies verdes.