Vés al contingut
1

Baixa el nombre de casos positius de Covid-19 a Pineda, quan es compleix un any de la pandèmia

 

Foto: CSMS


 

1800 casos de Covid-19 a Pineda i si hi sumen els casos positius a Santa Susanna, que forma part de la mateixa Àrea Bàsica de Pineda, el nombre de casos positius puja fins els 1975. Just avui fa un any que es va detectar el primer cas de Covid-19 a Catalunya que ens ha canviat la vida. A Pineda en un any, s'han detectat 1800 casos positius segons dades oficials de la Generalitat. El Maresme suma 1074 víctimes mortals durant tot aquest temps

 

Els casos disminueixen a Pineda i l'Alt Maresme

Segons dades oficials, en els darrers 7 dies s'han diagnosticat a Pineda 10 nous casos, molt per sota de les darreres setmanes. En set dies, el nombre de casos ha baixat un 66%. Casos similars també a la resta de poblacions, com ara Calella amb 13 casos en una setmana, Malgrat amb 30 casos, Blanes amb 22 casos i Tordera amb 20 casos i Santa Susanna amb un sol cas.

Els positius baixen en totes les franges d'edat i també ha baixat de forma dràstica els positius a les residències de gent gran. Pineda es troba en fase decreixent segons les dades oficials del Departament de Salut.

 

La Rt de la Regió Sanitària de Girona és de 0,91

A Catalunya s'han notificat més de 550.000 casos de Covid-19 i s'han registrat 20.565 defuncions. La xifra real, però, podria ser molt superior perquè en els primers mesos les PCR només es feien a les persones que ingressaven als hospitals.

 

La velocitat de propagació del virus és de 1 al conjunt de Catalunya i es vol evitar una 'quarta onada'.


 

Els primers contagis confirmats a l'Alt Maresme són del 17 de març de 2020

Aquell dia, la CSMS de l’Alt Maresme va informar dels primers casos positius de Covid-19 en concret a Calella. A Pineda i Palafolls també es van detectar els primers casos confirmats i els primers ingressos als hospitals. Hi havia molta por en saber molt poques coses sobre el nou virus.

El divendres 13 de març el president espanyol Pedro Sánchez va decretar per primer cop a la història l'Estat d'Alarma a tot el territori. Durant quinze dies es va aturar l'activitat econòmica, social i de tot tipus. Es va prohibir sortir per qualsevol motiu, amb excepcions. A partir d'aquell moment s'han anat succeint diversos escenaris, amb diversos tipus de confinament, total, o bé parcial.