Vés al contingut
1

Acord pel Desenvolupament Econòmic, Social i l’Ocupació del Maresme

El Consell Comarcal, patronals i sindicats han signat aquest dilluns l’Acord de Concertació pel Desenvolupament Econòmic, Social i l’Ocupació del Maresme. L' objectiu és treballar de forma conjunta i consensuada per millorar l’ocupació i fer més competitiva l'economia de la comarca. L’ Acord, aprovat pel Consell Comarcal en el darrer Ple, neix per la necessitat de definir polítiques i línies d’actuació que frenin la pèrdua de llocs de treball i reactivin el teixit empresarial, fortament castigat per la crisi econòmica de la covid.


 

Al Maresme la xifra de persones aturades supera les 31.000 i no ha parat de créixer els darrers mesos amb increments interanuals que superen el 25%. D’altra banda, en termes acumulats, en el període març-desembre es van resoldre un total de 7.009 Expedients de regulació de l’ocupació d’empreses amb la seu social a la comarca afectant un total de 44.144 persones treballadores. L’Acord subscrit amb els principals agents socials i econòmics vol impulsar mesures que ajudin el teixit empresarial a remuntar aquesta situació.


 

Han signat el president del Consell Comarcal Damià del Clot; la presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) Roser Moré; el president de la Delegació del Maresme-Barcelonès nord de la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) Joan Pera; el secretari comarcal de Comissions Obreres (CCOO) al Maresme, al Vallès i a Osona Gonzalo Plata; i el secretari comarcal del Maresme de la Unió General de Treballadors (UGT) Lluis Torrents.