Vés al contingut
1

Els Mossos alerten d'un nou intent d'estafa a Pineda de falsos sanitaris a domicili

Els Mossos d'Esquadra han alertat d'un nou intent d'estafa a Pineda. Dos homes amb bata blanca volien entrar al pis d'una senyora per fer proves de coronavirus. En advertir-los que n'informaria a la Policia han marxat sense entrar-hi.

Sobretot, cal prevenir a la gent gran. Alerta amb trucades telefòniques a domicilis particulars per part d'estafadors que es fan passar per sanitaris. I alerta amb els que es puguin presentar a casa, encara que portin bata blanca. Cal no abaixar la guàrdia.

Cal saber que ningú de l'ambulatori es presenta a domicili sense avisar. I les trucades que ens facin de l'ambulatori, si tenim dubtes, podem comprovar-les demanant, per exemple, que ens diguin algunes dades, comla nostra data de naixement i el nom de la metgessa o metge de capçalera. El pot trucar al CAP per comprovar la trucada

El cos policial, a més, recorda que en cas de ser víctimes d’estafa, encara que sigui en grau de temptativa, s’ha de denunciar a qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra o trucar al 112.


 


 

LES  TRUCADES: Com puc saber si una trucada és falsa o real (es fa des del meu CAP)?

- Quan et truquin des del teu CAP per vacunar-te, sempre et donaran un dia assignat de vacunació.

- Al rebre una trucada del teu centre de salut, per comprovar que és real pots demanar a l'administratiu o administrativa que et doni el nom del teu metge o metgessa, infermer/a de referència.

- Si no tens problemes per desplaçar-te, sempre et citaran al centre de salut per vacunar-te. El que vinguin a domicili està reservat només per aquelles persones amb problemes de mobilitat.

- El personal sanitari va identificat amb la seva credencial i vestuari de l'Institut Català de la Salut.