Vés al contingut
1

Arriba la Festa Major de Pineda 2021!

 

A la foto. Dansa de Pineda

 

Escolta la regidora de Cultura, Sandra Pérez

 

La Festa Major de Pineda es celebrarà del 26 al 29 d’agost, amb activitats per a tots els públics adaptats a les mesures Covid-19. La reserva d’entrades gratuïtes pels espectacles de l’Espai Sant Jordi s’obrirà aquest diumenge.

 

1

Després de que l’any passat no es poguessin celebrar, Pineda recupera bona part dels actes de Festa Major. Entre el 26 i el 29 d’agost arriba una Festa Major amb actes per a tots els públics i adaptats a les mesures vigents contra la pandèmia.

 

1
La regidora Sandra Pérez, als estudis de Ràdio Pineda.

 


 

Ofrenes de les entitats

El dijous es farà l'Ofrena de les Entitats al Sant Patró Sant Joan Baptista a les 8 del vespre, per demanar 'els bons auguris'. A les 9 del vespre es farà la Repicada de Campanes de Santa Maria per anunciar la Festa Major de la vila.

 

1

 

A 3/4 de 9 del vespre es farà la Salutació de Festa Major a l'Espai Sant Jordi en substitució del pregó. A continuació actuarà l'Orquestra Cachitos de Centauro, que donarà inici als concerts a Pineda. La regidora de Cultura, Sandra Pérez, ha explicat els primers actes de la Festa Major» i ha destacat «el primer concert d'una orquestra que agrada molt al públic».


 

Concerts a l’Espai Sant Jordi

L’Espai Sant Jordi serà l’escenari principal musical de la Festa Major. Durant els quatre dies de festa major acollirà sis concerts. Per tant, els concerts no es poden fer a la Plaça Espanya com és habitual, ja que cal complir les mesures que dicta el Procicat. Hi ha molta demanda d'entrades però el límit està en les 600 localitats per a cada actuació.

La regidora de Cultura, Sandra Pérez, ha dit que «hi ha una programació molt variada de concerts de tarda i de nit amb orquestres, i un tribut als anys 80, entre altres».

 

Com hem explicat, el dijous 26 d’agost, poc abans de les 10 de la nit s’hi farà una 'salutació de Festa Major' com a substitució del Pregó i a continuació actuarà l'Orquestra Cachitos de Centauro.

Divendres serà el torn de l’Orquestra Meravella que oferirà un concert de tarda a 2/4 de 8 i un segon passi de nit a les 11 de la nit.

Recordem que el concert del Pot Petit es fa a l'espai de Barraques de la Platja dels Pins a les 8 del vespre, i no a l'espai Sant Jordi com s'havia dit inicialment. El motiu és la gran demanda d'entrades, fins a 1400.

A continuació, actuaran els Gegants de Pineda, que faran una petita actuació.

 

1

 

1

 

A la nit, a les 11, Albert Martínez Band oferirà un concert tribut a la música dels anys 80. Posaran el punt i final a les actuacions a l'Espai Sant Jordi, l’Orquestra Rosaleda el diumenge a les 8 del vespre.

 

1


 

Festaxic: la Festa Major dels petits

Pensant en les famílies, també es recuperen els actes pensats pel públic infantil i que s’engloben dins la Festaxic de Pineda: globatada i xupinadeta, però també hi haurà la xeringada, la festa de l’escuma, espais per a nadons i jocs tradicionals, tallers de pintura, de bombolles, etc.

Ha destacat una activitat molt novedosa, que és un 'tobogan gegant aquàtic de 70 metre de llargada que s'instal.larà davant del Centre Innova», al carrer Noguera, ja que l'espai on s'instal.la requereix unes condicions de pendent.

El tobogan gegant es podrà gaudir el divendres al matí d'11 a 14 i a la tarda de les 16 a les 19 hores.

 

1


 

Ofici Solemne i Ballada de les Danses de Pineda

Diumenge dia 29, Sant Joan Baptista, es farà l'Ofici Solemne a Santa Maria amb la Coral Santa Maria i la Cobla Ciutat de Girona. A l'acabar, pilar dels Castellers de l'Alt Maresme a la Plaça de Catalunya i ball de les Danses de Pineda. També es ballaran quatre sardanes manresanes amb la Cobla Ciutat de Girona.

 

1


 

1

 

 

Entitats i associacions municipals

La celebració de la Festa Major 2021 no seria possible sense la col·laboració i implicació de les entitats i associacions municipals que completen el programa d’activitats. Així tornen els actes tradicional de la festa com les ofrenes i oficis, les sardanes, els gegants, els castells, els tornejos de bàsquet, la petanca, bitlles i escacs, o la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Pineda el dissabte a la tarda, el Ral·li Fotogràfic, la Transpinedenca, etc. Una de les novetats esportives i lúdiques serà 'La correguda popular' per tots els públics a partir dels 3 anys i també per adults.


 

Castell de Focs d'artifici com a fi de festa

Es farà un fi de festa amb el Castell de Focs Artificials, que torna, diumenge a 1/4 de 12 de la nit a la Platja de la Riera.

 

1
Foto de ADF


 

Alguns actes, cauen de la programació

Entre aquests actes hi ha la Trobada de Gegants, i enguany només es farà una petita cercavila i ball amb els Gegants de Pineda, dissabte al vespre. Tampoc no es podrà fer la Diada Castellera i només es farà un pilar a la Plaça de Catalunya el diumenge, diada de Sant Joan Baptista. Tampoc no es podrà celebrar la Tirada a l'Art a la platja de Pineda ni tampoc la Subhasta de peix a l'antiga, que té sempre molt bona acceptació. No es podrà fer tampoc la Sardinada Popular del XIP de diumenge al matí, o altres actes esportius o la Cursa de Trastos entre altres. Tampoc no es celebraran els concerts de les Barraques.

 

1
La Tirada a l'Art i la Subhasta a l'Antiga cauen de la programació


 

Recinte firal al passeig marítim

Al passeig marítim, des de l’estació de tren fins el pont de la Riera, hi trobarem el recinte firal, que estarà obert des de divendres 20 fins diumenge 29 d’agost. Dimecres 25 d’agost els visitants podran gaudir d’un 2x1 a totes les atraccions. Aquestes, juntament amb la resta de parades, tindran més separació entre elles per tal d’evitar aglomeracions.

La regidora de Cultura Sandra Pérez ha dit que «torna la fira amb algunes mesures que els firaires hauran de complir» però «és important pels més petits poder-la gaudir».


 

Recomanacions i indicacions d'obligat compliment

Caldrà fer servir la mascareta en tot moment i especialment en els actes programats. Sandra Pérez ha dit que «encara estem en pandèmia i es demana prendre totes les mesures de seguretat». L'entrada a tots els espectacles és gratuïta i tots els concerts són amb seient pre-assignat.

També hi haurà diverses casetes d'entitats al recinte firal.

Els parquímetres restaran tancats del divendres 27 al dissabte 28 per ser Festa Major. El diumenge dia 29 els parquímetres funcionen com a diumenge normal, només es paga al Passeig, al pàrquing de La Mina i al pàrquing de La Tribala.

Es demana el màxim de civisme durant la Festa Major de Pineda i complir la normativa Covid-19.

 

A sota, descarrega't el programa de Festa Major