Vés al contingut
1

Els focs d'artifici, cloenda d'una Festa Major 2021 marcada encara per la pandèmia i amb els actes plens de públic

Fotos: Ràdio Pineda i Gemma Balada

 

La Festa Major de Pineda s'ha celebrat des de dijous fins ahir diumenge amb activitats per a tots els públics adaptats a les mesures Covid-19. Els focs d'artifici han posat el punt i final a actes com ara concerts, gimcanes, activitats esportives, tradicionals i amb una programació molt activa pels més petits.

 

1

L'Ofrena de les Entitats al Sant Patró, Sant Joan Baptista, va ser el punt d'inici d'una Festa Major encara molt marcada per la pandèmia segons ha explicat la regidora de Cultura, Sandra Pérez. Alguns actes no s'han pogut celebrar però la valoració és positiva «esperant que es puguin reprendre el 2022». La regidora, Sandra Pérez, ha agraït al públic el seu comportament tenint en compte la situació de pandèmia, i a les entitats, la seva voluntat de tirar la Festa endavant. La valoració és positiva.

 

1
Orquestra Meravella
1
Orquestra Centauro

L’Espai Sant Jordi ha estat l’escenari principal musical de la Festa Major. S'hi han fet cinc concerts amb 700 localitats per a cada actuació.

 

 

Recordem que el concert del Pot Petit es va fer a l'espai de Barraques de la Platja dels Pins degut a la gran demanda d'entrades que hi havia i que omplir tot l'espai amb 1500 persones, amb dues funcions.

 

1
El Pot Petit a la platja

 

1
Els gegants, amb el Pot petit

 

Festaxic: la Festa Major dels petits

Pensant en les famílies, també s'han recuperat els actes pensats pel públic infantil i que s’engloben dins la Festaxic de Pineda: globatada i xupinadeta, però també s'ha fet la xeringada, la festa de l’escuma, espais per a nadons i jocs tradicionals, tallers de pintura, de bombolles, etc.

 

1
Festa de l'Escuma

 

Una activitat molt novedosa ha estat el 'tobogan gegant aquàtic de 70 metres de llargada.

1
El tobogan gegant

 


 

Ofici Solemne i Ballada de les Danses de Pineda

Diumenge, Sant Joan Baptista, s'ha fet l'Ofici Solemne a Santa Maria amb la Cobla Ciutat de Girona. Ha estat també el comiat de Mossèn Josep Casellas que marxa a Santa Coloma de Farners. La missa ha estat concelebrada per Mossèn Casellas, Mossèn Coll i Mossèn Forcano i ha comptat amb totes les autoritats locals, diverses entitats i el pubillatge.

 

1
Ofici Solemne

 

En acabar, a la plaça de Catalunya, es va fer el Pilar dels castellers de l’Alt Maresme. I al pati de Can Comas es farà la ballada de les Danses de Pineda i Quatre Sardanes Manresanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona.

 

1
Dansa de Pineda


 

Entitats i associacions municipals

La celebració de la Festa Major 2021 no seria possible sense la col·laboració i implicació de les entitats i associacions municipals que completen el programa d’activitats. Han tornat els actes tradicional de la festa com les ofrenes i oficis, les sardanes, els gegants amb una versió diferent després de l'actuació del Pot Petit, els castells, els tornejos de bàsquet, la petanca, bitlles i escacs, o la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Pineda i també el Ral·li Fotogràfic, la Transpinedenca, etc. Una de les novetats esportives i lúdiques ha estat 'La correguda popular' per tots els públics a partir dels 3 anys i també per adults.

 

1
Petits Musicae

 

 

 

1
Transpinedenca

 

Alguns actes, han caigut de la programació

Entre aquests actes hi ha la Trobada de Gegants, i enguany només s'ha fet un ball amb els Gegants de Pineda, dissabte a la platja. Tampoc no s'ha fet la Diada Castellera i només s'ha pogut bastir un pilar a la Plaça de Catalunya el diumenge, diada de Sant Joan Baptista. Tampoc no s'ha celebrat la Tirada a l'Art a la platja de Pineda ni tampoc la Subhasta de peix a l'antiga, que té sempre molt bona acceptació. Tampoc no s'ha fet la Sardinada Popular del XIP de diumenge al matí, o altres actes esportius o la Cursa de Trastos entre altres. Tampoc no s'han fet els concerts de les Barraques.

 

La regidora de Cultura Sandra Pérez ha dit que «tot estava previst però s'han hagut de fer alguns canvis i malgrat tot, la resposta ha estat molt bona». També ha fet un agraïment a les entitats i al públic assistent als actes, amb l'esperança que el 2022 torni la normalitat.