Vés al contingut
1

Salvador Illa parla a Pineda de les propostes del 'govern alternatiu' del PSC i del pla de xoc que proposen per Catalunya

Xavier Amor, Salvador Illa, Elena Díaz i David Bote en l'acte de cloenda. (Fotos: Ràdio Pineda)

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor i Elena Díaz

 

El PSC ha celebrat a Pineda l’acte d’inici del curs polític amb una jornada dissabte, en que van tractar, a través de diferents ponències i taules rodones, aspectes com ara la recuperació econòmica i social, la mobilitat, el medi ambient, el treball i l'emancipació dels joves. La cloenda va ser al vespre, amb Salvador Illa, president del Grup Parlamentari socialista al Parlament de Catalunya i cap de l'oposició. Va fer balanç dels 100 dies del govern de la Generalitat, amb Pere Aragonès al capdavant. Va dir que «no estan a l'alçada» . L'equip de Salvador Illa no va permetre als mitjans recollir-li declaracions, i per tant, les declaracions són de l'acte.

 

1

Salvador Illa va parlar de les propostes dels socialistes. Va dir que recuperació econòmica i justícia social han d'anar alhora. Per això va demanar tenir un pressupost, «ja que ara estem en un pressupost pre-pandèmia» per «tirar endavant les propostes» i va dir que esperen estigui a punt l'1 de gener. Illa també va parlar de la proposta de l'anomenat govern alternatiu, amb la proposta que han presentat d'u Pla d Xoc Social, amb mesures molt diverses, en els àmbits laboral, social, d'habitatge. Illa va parlar també de la necessitat que el govern català «governin per tothom» i de la necessitat que la taula de diàleg vagi endavant «i no comenci coixa».

1

En l'acte de cloenda també van intervenir l'alcalde de Pineda i primer secretari del PSC pinedenc, Xavier Amor, i la diputada del PSC Elena Díaz, així com David Bote, Alcalde de Mataró. La diputada del PSC va fer referència al congrés extraordinari del PSC al desembre, on Miquel Iceta donarà pas a Salvador Illa. Ahora, es va posar a disposició de les agrupacions locals socialistes del Maresme. Xavier Amor, en l'acte, va dirigir-se a Salvador Illa. Va dir ara cal combatre la incertesa que té la gent en aquests moments. També va recordar com va ser a Pineda poc després el temporal Glòria, afirmant que «el més important, però, no era la visita, si no les gestions que va fer l'endemà» i el fet que de seguida es van activar els ajuts.

 

1
Xavier Amor va rebre Salvador Illa en la seva arribada a Mas Juli de Pineda

 

Jornada del PSC a Mas Juli de Pineda

Pineda va acollir aquesta jornada dels socialistes del Maresme. Xavier Amor, primer secretari a Pineda, va fer un bon balanç del treball fet durant la jornada, de l'espai escollit i també d'afavorir la interrelació dels diferents participants en vista als objectius polítics del PSC del Maresme de cara a les eleccions municipals del 2023.

1

En la jornada es van tractar aspectes molt diversos, amb intervencions tant de representants polítics com de professionals de diferents sectors.

1

1

1

Jordi Hereu, ex-alcalde socialista de Barcelona, va parlar de la recuperació econòmica, i va posar èmfasi que aquesta crisi és diferent a les anteriors i que «ja ha començat la recuperació, i aquesta és la gran novetat», exposant diferents indicadors. Va dir que cal una nova etapa de transformació de l'economia.

Un dels àmbits de debat també va ser l'educació. Es va parlar de recuperar la formació professional, apostant amb més recursos. Aniceto ramírez, coord. FP dual del col.legi Badalonès va defensar la FP, i va dir que «els joves no saben que per la nota de 3er d'ESO poden entrar o no a la FP». Va dir que «han d'aprende a treballar, no només a estudiar».