Vés al contingut
1

Les escoles de Pineda, a punt per l'inici de curs

Nois i noies de l'Escola Jaume I. Foto: Arxiu

 

Ràdio Pineda dedica aquesta setmana a parlar amb les escoles de primària de la població. En total, vuit centres educatius i l'escola d'Educació Especial Horitzó, que és un centre comarcal ubicat a Pineda. Tots els centres afronten al curs amb il·lusió i recuperant espais i especialitats. Des de les escoles de Pineda expliquen que comencen el curs amb l’experiència de l’any passat i flexibilitzant algunes mesures, tot i així mantindran la prudència. L'ús de la mascareta és una de les novetats que ens han explicat des de les direccions de les escoles: Aquest any, el grup bombolla que es trobi a l’hora del pati en un sol espai, els alumnes podran anar sense mascareta. Però, si tots coincideixen amb altres fent l’esbarjo, sí que l’hauran de portar. Quan els alumnes facin educació física ja no hauran de portar la mascareta.

 

ÀUDIO Escola Montpalau: Dolors Nogueras

Aquest any acull aproximadament 230 alumnes. És escola d’una única línia, això sí, molt plena, d’una ràtio de 25-26 alumnes. Segons les instruccions que tenen, l’escola Montpalau manté els grups bombolla, però Dolors Nogueras, directora del centre, ha explicat que mantenen els grups nivell des de P-3, P-4, P-5, etc. Una de les altres novetats és la flexibilització alhora de dur la mascareta. Dolors Nogueras ha explicat que aquest any recuperen alguns espais que l’han passat no van poder utilitzar com ara l’aula de música i la d'anglès.


 

ÀUDIO Escola Aloc: Neus Basart

L’escola Aloc té aquest any 308 alumnes. Hi ha alguns grups amb dues línies i altres nivells amb una sola línia. Aquest any no fan desdoblament de grups, per tant, mantenen la ràtio de 25 alumnes. Pel que fa a novetats, aquest nou curs han recuperat les especialitats de música i anglès, augmentant les hores. El pati l’han dividit en menys espais en relació amb l’any passat. Neus Basart directora de l’Escola Aloc ha dit que aquest curs volen continuar amb totes les activitats solidàries i aposten per fer activitats amb les famílies a l’exterior del centre.


 

ÀUDIO Escola Jaume I: Ricard Furones

L’Escola Jaume I comença el nou curs amb 340 alumnes inscrits. Ofereixen dues línies i algun nivell d’una sola línia. Com a novetats han recuperat especialitats, com ara música i educació física amb especialistes i augumenten les hores d’anglès. També recuperen espais diferents, com la biblioteca o el gimnàs, i que podran utilitzar diferents grups d’alumnes. Ricard Furones, director de l’escola Jaume I ha explicat que afronten el curs amb l’experiència de l’any passat i flexibilitzant algunes mesures, tot i així mantindran la prudència. Ha dit que les famílies no podran entrar al centre a excepció dels alumnes de P-3 per l’adaptació.


 

ÀUDIO Escola Mediterrània: Marta Guirao

L’Escola Mediterrània acull aquest curs 224 alumnes i ofereix una sola línia. Com a novetats, destaquen la flexibilització de mesures al centre, com per exemple que les famílies d’infantil, a partir d’aquest curs ja podran entrar pel pati a recollir els infants. Marta Guirao, directora del centre, ha explicat que aquest curs no desdoblaran grups, per tant, mantindran la ràtio de 25 alumnes. També ha dit que recuperen espais com la biblioteca i l’aula polivalent i les especialitats de música i anglès.

 

ÀUDIO Escola d’Educació Especial Horitzó: Dolors Aragay

L’Escola d’Educació Especial Horitzó TÉ aquest curs 107 alumnes. D’aquests hi ha 2 aules de la comunitat educativa dels petits, 4 aules de mitjans, 6 aules de joves, 2 aules del projecte Creixent i 4 cursos itineraris formatius específics. Dolors Aragay, directora del centre ha explicat que aquest curs ja no es prendrà la temperatura i també ha dit que han recuperat espais. Sobretot volen potenciar especialment l’entorn natural on es troben, fent sortides i classes a l’exterior. Recuperen les especialitats de logopèdia i educació física. Des del Departament encara es recomana no fer l’activitat de piscina. També ha dit que amb l’experiència de l’any passat, comencen aquest nou curs amb més maduresa per afrontar-lo amb la il·lusió de sempre de rebre els i les alumnes al centre. Tots els professionals tenen les vacunes posades i les famílies col·laboren vacunant als seus fills i filles a partir dels 12 anys.

 

ÀUDIO Escola Sant Jordi: Cristina Estopà

L’escola Sant Jordi acull aquest curs 225 alumnes, són escola d'una línia, però hi ha dos grups que desdoblen, primer i segon. Per tant tindran les classes de: P3, P4, P5, 1r A, 1rB, 2nA, 2nB, 3r, 4t, 5è i 6è. La novetat d'aquest curs escolar és que han recuperat les especialitats, també tenen la intenció de tornar a fer les colònies i volen recuperar les celebracions. Es faran al pati i podran entrar els pares i mares a l'escola seguint el protocol COVID. Però, per entrar al recinte encara han de demanar cita prèvia i segueix restringit. L’escola també ha rebut tres mestres de reforç COVID com el curs passat, tot i que expliquen que aquest curs hi hagut retallades. Cristina Estopà directora del centre ha explicat que afronten amb optimisme el nou curs.


 

ÀUDIO Escola Antoni Doltra: Maite Ruiz

L’Escola Antoni Doltra atendrà aquest curs 219 alumnes però en tindran més d’inscrits. L’escola té 4 grups d’Educació Infantil i 8 grups de primària. Mantenen les especialitats, que ja van poder fer l’any passat, i seguiran desdoblant els grups més grans. Maite Ruiz directora de l’escola Antoni Doltra ha explicat que ja es podran relaxar moltes mesures, entre elles, el fet que els grups estables podran compartir material. Pel que fa a les celebracions a l’escola ha dit que es podran fer al pati amb sentit comú, sense aglomeracions i només amb les famílies, amb la separació corresponent. Pel que fa a la presència de pares i mares al centre, ha dit que ho valoraran en funció de l’evolució de la pandèmia, per a les celebracions i les festes que es facin a l’escola. La intenció és recuperar-ho, com també recuperar el fet que els alumnes puguin tornar a fer colònies.


 

ÀUDIO Escola Poblenou: Cristina Garcia

L’Escola Poblenou té aquest curs 220 alumnes aproximadament. És escola d’una sola línia i com a novetat més destacada aquest curs és que ja podran disposar del servei de menjador a l’escola. Cristina Garcia, directora del centre ha explicat que l’any passat dinaven a les aules i aquest curs ja ho podran fer al menjador. Pel que fa a la recuperació d’espais, tot i ser una escola petita, recuperen una aula polivalent on faran música i anglès.

D’una altre banda, estan valorant si podran fer celebracions amb les famílies, limitant espais, però tot dependrà de la situació epidemiològica. Aquest curs també ha dit que recuperen les colònies i les sortides pels alumnes. Finalment, la directora de l’escola Poblenou ha volgut donar molts ànims i confiança a les famílies de cara al nou curs que comença i també ha donat ànims als companys de professió per tirar endavant el nou curs.

 

ÀUDIO FEDAC Pineda

L’escola acull 237 nens i nenes aproximadament aquest any i ofereix 9 grups: 3 d’infantil i 6 de primària.

Com a novetats, la directora de l’escola, Paqui Torres, ha explicat que el centre recupera espais, com per exemple l’espai Ambient. És un treball d’observació del mestre cap als alumnes amb treballs d’experimentació, lletres, llum foscor amb el mateix grup d’alumnes. Per tant, es recuperen espais i aquest any ja no hi haurà desdoblaments. Mantenen el pati dividit en 4 espais, els torns de sortida al pati i les entrades esglaonades al centre. Les reunions es faran telemàtiques sempre que es pugui, tot i que també atenen a les famílies de forma presencial, si així ho volen, sempre amb cita prèvia. Paqui Torres, directora del centre, ha explicat que afronten el curs amb una certa tranquilitat amb mesures més flexibilitzades i amb l’experiència de l’any passat.

 

1
L'Escola Poblenou el curs passat. Foto d'Arxiu

 

1
Lectura a l'Escola Sant Jordi el curs Passat. Foto: Arxiu