Vés al contingut
1

El Maresme és una de les zones amb més cultiu de marihuana de Catalunya i d'Europa

Fotos. Mossos d'Esquadra. Arxiu

 

Els Mossos detenen sis persones després d'assaltar un plantació de marihuana a Malgrat de Mar. Els Mossos ara busquen la resta del grup d'assaltants format per unes quinze persones. Els fets van passar al Pla de Grau de Malgrat de Mar, molt a prop de La Tordera.


 

Catalunya, en concret, les zones del Maresme, nord de Girona i Camp de Tarragona, s'han convertit en el número 1 a Europa en conreu de marihuana. Així s'ha posat de relleu en la Junta Provincial de Seguretat a Tarragona. Els principals comandaments de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional s'han reunit amb el president i el fiscal en cap de l'Audiència.

Alerten que el cultiu de cànnabis, a mans d'una delinqüència "organitzada i perillosa", va associada a homicidis, segrestos i fins tot corrupció de funcionaris. El conreu de marihuana s'ha disparat en el conjunt del país. Es constata que de 30 plantacions descobertes fa un any, s'ha passat a més de 150 en el darrer any. Segons els especialistes, ja és un conreu "generalitzat" i se'n planta "a tot arreu", des de cases i xalets ocupats a naus abandonades, o en terres llogades.


Això, a la vegada, comporta un increment notable dels narco assalts a plantacions 'indoor' i 'outdoor'. L'any 2020 es van cometre més d'un centenar de narco assalts i van haver-hi almenys set homicidis a Catalunya. El conreu de marihuana està en mans d'organitzacions criminals organitzades i perilloses. En un 50% dels casos es fa ús d'armes de foc. Relacionat amb el cultiu de marihuana es produeixen homicidis, segrestos i tràfic de persones, i també està arribant a la corrupció a esferes del funcionariat -actualment hi ha diverses investigacions en curs.

 

Té elevats rendiments econòmics i ha anat desbancant altres tipus d'activitats delictives que resulten menys rendibles per als delinqüents.